Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 25 januari 2010

Möss för 30 kr/st

Av Louise - 25 januari 2010 21:23

Blev så rasande arg idag när jag skulle åka hem från jobbet. Varje dag på tågstationen står ett gäng ungdomar som antagligen pendlar till gymnasieskola eller liknande.. de brukar även normalt vara störande och högljudda (ja jag är gammal och vis numera) men idag gjorde de mig riktigt upprörd. En kille och en tjej skulle gå till pressbyrån och kom tillbaka med varsin mus i en liten plastlåda. Det hade väl varit rea i någon zooaffär för de sa "de kostade bara 30 kr" fast plastlådan (en transportbur, 2 x 1 dm) kostade 89 och så hade de köpt en liten påse med mat för 50 kr eller nått... Tjejen gick iväg men killen stod bland gruppen störande ungdomar och visade stolt upp sitt fynd. Inget spån inköpt eller nått - det kommer lukta hemskt illa om några dagar. Han verkade överhuvudtaget inte djurkunnig. Han tog upp den lilla musen i svansen och jagade de andra runt stationen, med den stackars panikslagna musen hängandes upp-och-ner. I den lilla plastlådan fanns varken sysselsättning eller gömställe - för det är ju en transportbur! Ingen permanent bur där musen kan bo under hela sitt kanske 2 åriga liv??!! Jag blir så arg, och ledsen, varför säljs mössen så här? Till någon som kommer tröttnat på den innan han kommer hem? Och vad ska hans mamma säga? Risken stor för att lilla musen hamnar i toaletten eller avlider på annat högst olämpligt sätt.. Jag tycker det är fruktansvärt och jag led med musen och gick tillslut därifrån för jag klarade inte av att se hur han svingade den där plastlådan fram och tillbaka.


Kom hem och skulle laga mat. Det var inte det enklaste, men jag är uppfinningsrik! Micke flyttade sina saker i helgen och flyttade in i sin nya lägenhet i Göteborg. Jag skulle börja med att tina köttfärs till köttfärssåsen... fanns ingen micro :-) Fick steka den direkt. Skulle skära lök - fanns ingen skärbräda. Fick ta en gammal bricka. Skulle pressa vitlök - fanns ingen vitlökspress. Fick skära den i små bitar. Skulle öppna konservburk med champinjoner - fanns ingen konservöppnare. Fick ta en kniv. Den blev nog slö. Skulle koka spaghetti - fanns inget såll eller spaghetti "slev".. kan nog konstatera att spaghetti med köttfärssås var ett dåligt val av mat, men jag tror det blev bra ändå.

 
ANNONS
 
Ingen bild

mia

28 januari 2010 19:23

förstår inte varför du inte sa till dem som svingade mössen?? fruktansvärt beteende av ungdomarna som gjorde detta, men helt obegripligt att du bara gick därifrån..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se