Tigers blogg

Alla inlägg under januari 2010

Av Louise - 15 januari 2010 19:16

Första veckan var ju bara tre arbetsdagar för min del i och för sig... men ändå. Jag har nu etablerat mig på min nya arbetsplats, kan namnet på alla arbetskamrater och var igår ute på första inspektionen (dock ej ensam). Jag skall jobba med tillsyn på lantbruk (miljö), bensinstationer, skjutbanor och ev. täkter. Blir lite nytt att lära sig, men det är kul! Idag har jag fått lite branskyddsinstruktioner och blivit introducerad lite av chefen. Och så läser jag på massor om lagring och spridning av gödsel :-)


I helgen ska jag flyttpacka så mycket jag hinner, leta boende i Varberg, göra en budget och se om jag har råd med två hästar (herregud, i natt sov jag bara 2 timmar för jag låg och tänkte på den dumma, snygga hästen och vilka "problem" det innebär.. ändå är jag hemskt sugen på att köpa honom...) Och så kommer min vän Blondie på besök och vi ska väl ut och partaja på lördagkväll. Ska bli nice!


Nedan lite bilder jag tänkt lägga in förrut, men inte hunnit/orkat.


I måndags gjorde jag fint (mockade och bäddade med ny halm) i Heimirs vindskjul, när jag hade gott om tid och var ledig.. nu har de det mysigt där inne (ur mänsklig synvinkel) om de skulle vilja.. men de står mest utanför och hänger.


I tisdags lockade jag mitt hår innan jag åkte till Båstad och åt lunch. Det blir ganska häftigt tycker jag själv, fast nu hade jag lite bråttom så jag hann bara med en halvtimma. Skall man göra det riktigt fint och noggrannt så tar det MINST en timme.


   


Ni ser hur gammal jag ser ut va? Jag får aldrig visa leg på systemet, krogen eller igår när jag köpte pendlarkort till tåget... jag fick säga till att jag var ungdom (under 26) för hon antog bara att jag var äldre.. hmm.. det känns inte riktigt bra. Ibland är det ju kul att slippa visa leg och visa att jag minsann ser mogen ut.. men nja, nu har jag tröttnat. Jag är inte ens 24 år än, men ser uppenbarligen ut som 30??  

ANNONS
Av Louise - 13 januari 2010 20:12

Kom till Varberg i morse med inställningen att det var för bara två dagar till att börja med.. motiverade mig med detta när jag skulle gå upp, att jag får ju faktiskt sova ut igen på fredag! Men icke! Ryktena gick bland kollegorna under morgonen att det redan var bestämt att jag fått jobbet, vilket sedan blev bekräftat av chefen efter frukostfikat! Åh vad jag blev glad!! Jag har nu ett vikariat på lite mer än ett år, till 31 januari 2011. Lönen blev toppen, och jag är nöjd med arbetsuppgifterna och arbetsplatsen! Kan ju inte bli bättre!! Jo, det skulle vara att få vara kvar i Båstad då ;-)


Känns bra att ha det klart nu så jag kan leta boende på allvar (min syrra kanske redan ordnat det åt mig). Så min sovmorgon får vänta tills på lördag.. blev inte så långledigt nu mellan jobben, det är ju både bra och dåligt med det förstås :-D


Sen fick jag sms igår att den intressanta kallblodstravaren som jag var nyfiken på i höstas äntligen blivit till salu! Tänkte dra med mig pappa upp till Årjäng och kolla på honom nån helg! Svart, 4 år i år, stilig och snäll.. jo det låter bra.. får väl se om det blir honom.. Frej heter han visst. Vackert! Men man får väl kolla först om ekonomin och tiden tillåter två hästar.. är ju ensamstående numera, så det beror väl lite på vad min hyra hamnar på :-S


Dags att duscha, och göra matlåda till i morgon. Pöss o kram

ANNONS
Av Louise - 12 januari 2010 18:19

.. och de fantastiska människorna som finns där! Hälsade på idag för att äta lunch med goa gänget, som alltid äter ute på tisdagar. Jag blev kvar ända till halv 4 :-S Fanns så många att prata med, och så fick jag ju ta en biljardmatch också, för gamla goda tiders skull. Det var jättetrevligt och kul att träffa alla. Sen fick jag köpt en sjal i en affär där intill och solade på Meddo på vägen hem.. Sen var jag i stallet en snabbis, köpte lite mjölk, bröd m.m på vägen hem och ja, nu är jag här. Ska ta tåget till Varberg i morgon bitti. Ska bli en spännande dag i morgon! hej på er

Av Louise - 11 januari 2010 23:52

man vet ju inte om internet försvinner tills i morgon :-)


Jag känner mig ganska nöjd med dagen. Även om jag slappat mycket (ja en hel del faktiskt) så har ju ändå lite blivit gjort. Jag har rensat skafferiet från utgångna matvaror, jag har packat två flyttlådor, dammsugit, dammat, kollat ut vilken hemförsäkring jag ska ha (viktigt att jämföra många olika och begära offerter, det läste jag på konsumentverket...) Ja, det var kanske bara det som var någorlunda vettigt, men så har jag kollat på Let's dance också på TV4 play för jag missade det i fredags.. och så har min privata vaktmästare (med ett namn som börjar på E) varit här och bytt glödlampa i hallen.. herregud jag kände mig helt värdelös - kan inte ens byta glödlampa själv, hur fasiken ska jag klara att bo själv? Men det var en hemskt dum lampa, som man visst var tvungen att skruva ner, det var ju onödigt.. tur att det finns andra som kan och gillar sånt :-)


Nu ska jag krypa till sängs. I morgon ska jag hälsa på i Båstad som sagt. Bra, för då får jag i mig riktig lunch. Idag har det bara blivit knäckebröd, mackor, skorpor och muffins. Vad sägs om den kolhydratdieten Ingegerd!! Ha ha haaaa. Nåväl, tack för idag

Av Louise - 11 januari 2010 09:06

Gick upp före kl 07 idag... det gjorde jag visserligen i fredags också när jag skulle på hundmässa med syrran, men annars har jag ju sovit till efter kl 9 i över två veckor nu.. till kl 10-11 för det mesta.. var astrött när jag gick upp men nu är jag ganska pigg. Sov hos Erik nämligen och han skulle upp och jobba. Åkte till stallet direkt för att ha det gjort, så slipper jag gå ut mer idag. Det är bara det att dagen ju blir så lång.. jag har ju redan fått gjort alla "måsten" för idag. TRåkigt att vara själv.. Men jag ska städa lite, packa lite och slappa lite.. kanske börjar med att krypa ner i sängen en stund till.. får passa på medan man kan..


Förvånad, men glad, att jag fortfarande har internet. Har sagt upp det egentligen, så det kan nog bli så tvvärr att jag blir lite mindre aktiv på facebook och bloggen ett tag fram över.. men jag har redan informerat Erik om detta så han vet att jag kommer snylta på hans internet då och då.. :-)


Har nog inget mer att tillägga. hej då

Av Louise - 10 januari 2010 15:42

Jag har kvar min mazda för att den alltid går att lita på. Skitsamma om det läcker in vatten i bagaget, den startar alltid och tar mig dit jag ska obekymrat... men inte idag. Först ville den inte starta på några gånger och sen när jag kört en bit så började det lukta tomtebloss och sen kommer ett rökmoln upp från under förarstolen... HJÄLP!!! Körde in till kanten, grep tag om handväskan och slängde mig ut... jag ska inte sitta i en brinnande bil...


Fick tag på Erik som fick komma o hjälpa mig.. konstaterade att inget verkade fel med motorn så vi bytte så fick han köra hem min bil och jag körde hans till stallet.. inget var fel när han körde sa han... märkligt.. funderar på om det var nån kortslutning - kanske stolsvärmen? Det luktade bränd plast och sånt.. vet de f*n var det var... nu kommer jag vara rädd varje gång jag kör.. hmm... blir det en ny bil som blir min nästa investering kanske?


Idag händer inte mycket annars.. igår gjorde jag nog inte så mycket heller... handlade mat, lagade mat, kollade på film typ. I fredags var jag och syrran på My dog i Göteborg och kollade på vovvar. Det var kul, främst för att jag fick umgås med syrran hela dagen. På kvällen var vi påWild West Steakhouse i Halmstad, jag, Erik, familjen Johansson, Eriks kusin och några till från jobbet (i Båstad). Det var jättegott, jag åt 300 g oxfilé - mums! Efter det åkte vi hem till Erik och pratade, drack vin, badade badtunna och snackade skit ända till kl 04 på natten. Blev därmed lite sovmorgon igår :-)


Sen tror jag väl att det är så säkert att jag får en anställning i Varberg att jag kan gå ut med det.. men helt 100 % säkert är det inte än (inget kontrakt skrivet, eller löneförhandling gjord).. och jag vet inte om jag får ett års vikariat eller ett halvårs projektanstälning.. men jag ska dit på introduktion ons-tors denna veckan, så får vi se när jag sedan börjar min anställning. Kanske nästa vecka, kanske 1 feb.. vi får se.. de kanske ångrar sig efter de två dagarna nu i veckan och tänker - "nej henne kan vi inte anställa".. :-) i så fall finns det nu lite andra jobb att söka. Hur som helst så är jag ledig mån-tis och fredag denna veckan och då ska jag passa på att njuta! Tänkte nog hälsa på i Båstad på tisdag kanske och äta lunch med folket där. Tänkte också packa lite flyttlådor nu när jag har gott om tid.


Nu får det räcka, ska kolla lite recept till min kycklingröra till bakpotatis, som det ska bli till middag ikväll. Bye

Av Louise - 5 januari 2010 20:18

Har nu gått igenom alla bilder på datorn och rensat lite, omorganiserat m.m Hittade dessa bilder från High Chaparal, när jag och min kompis Christina var där sommaren 2006. Det var roligt, men fruktansvärt varmt. Över 30 grader var det, och med cow boy-hattar blev vi aldeles genomsvettiga i håret... Blondin var jag på den tiden med :-) Inte alls lika lyckat som första gången jag blekte håret.. det var när jag skulle börja gymnasiet vill jag minnas..


        


Har fått packat första flyttlådan nu och rensat ut alla papper m.m i skrivbordet.. känns som det får räcka för idag. Nu kollar jag på "inför Melodifestivalen 2010". Åh vad jag längtar tills det börjar igen! Jag älskar schlager!!!

Av Louise - 5 januari 2010 14:38

Det har snöat hela dagen. Glad att jag kom iväg till stallet innan lunch för det kommer inte bli lättare ju längre tiden går.. blev så sugen på att ta en slädtur med Heimir. Perfekt väder för det och vägarna är inte skottade än så det hade varit toppen. En i stallet har nämligen köpt en jättefin gammal släde som jag får låna om jag vill. Tyvärr finns inga remmar eller spännen till den ännu, så vi får väl se om snön ligger kvar när den är färdig. Va mysigt det hade varit med en slädtur..


Nåväl får väl återgå till mitt arbete med datorerna. Ingen flyttlåda packad idag heller, ännu.. men det blir det nog sen. Idag har jag rensat ut alla mina bilder/musik/skolarbeten mm. från Mickes dator och ska nu lägga över dem på min. Kom på att jag sagt upp internet från och med fredag.. så det blir väl lajbans att bo kvar här :-S


Vägde mig förresten i morse och gjorde ett glädjetjut. 0,4 kg från min målvikt. Nu känns det ju inom räckhåll, det trodde jag aldrig!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se