Tigers blogg

Alla inlägg under oktober 2010

Av Louise - 14 oktober 2010 20:24

Jag hade väntat mig betydligt fler kommentarer på mitt inlägg i tisdags. Men jag har bara fått en som reagerade på mitt uttalande om tågolyckan. Kanske för att resten av läsarna känner mig väl och/eller kunde utläsa ironin i det hela?


Jag är medveten om provokativiteten, det var jag när jag skrev det, men jag valde att skriva det ändå och jag har även haft diskussionen på jobbet så min nuvarande arbetsgivare känner ju till detta och jag har inte tänkt byta arbetsgivare på lääääänge. (Detta är ett svar till den fega person som kommenterat mitt tidigare inlägg och som inte vågade skriva under sitt inlägg som jag.) Nu var jag sådär provokativ igen :-) Tja.. den här bloggen har ju varit rätt mesig hittills. Jag försöker att tänka på vad jag skriver fastän jag ibland har så mycket att säga. Och debatt älskar jag ju egentligen, så nu ska jag faktiskt skriva mer i denna fråga.


Angående självmordet så tycker jag fortfarande att det är väldigt egoistiskt att slänga sig framför ett tåg. Stackars förare!! (och alla hundratals människor som kommer försent till möten, resor, jobb, hämtning av barn, lektioner o.s.v.) Men jag förstår också att självmordsbenägna inte tänker på detta sätt och jag förstår också att det är synd om människan som känner att han/hon inte har någon annan utväg. Såklart det är tragiskt. MEN, ändock, synd att det ska drabba så många andra när man kunde gjort det på annat sätt. Och är det inget självmord så va sjutton gör man på tågspåret? Kan ju finnas massor av sjukdomar som ligger bakom såklart, kanske nån senil pensionär eller för all del en som är väldigt berusad.


Men ibland är folk bara ouppmärksamma då det även har hänt att joggare med lurar i öronen blir påkörda. Hur lång tid tar det att passera ett järnvägspår? Inte många sekunder. Om tåget träffar en kan man nästan garantera att tåget var inom synhåll när man gick över. Missar man det, ja det var ju synd men hallå - hur svårt är det att titta höger och vänster innan man går över?


Dessutom är jorden överbefolkad och det är min mening att jorden kommer gå under p.g.a människan som bara förstör. För djur och natur vore det bättre om populationen minskade något. Vilket ju naturen försöker göra hela tiden - HIV, cancer, influensa, antibiotikaresistens.. ja det är ju precis som skabb bland rävar och pest hos harar. När populationen är för stor kommer naturen försöka minska den naturligt, men vi bara kämpar emot. Herregud va mycket åskikter som kom med här. Ja, svårt att skriva ut allt i ett blogginlägg. Den som vill diskutera vidare kan ju få göra det i annat forum.

ANNONS
Av Louise - 12 oktober 2010 17:22

Ska försöka skriva i bloggen oftare men då får det väl bli korta inlägg så att jag känner att jag hinner med.. :-)


På jobbet är det fullt upp. 8 inspektioner denna veckan - det är egentligen för mycket.. man ska ju hinna med att skriva också. Och att påbörja en sån drive med inspektioner när man har skrivarbete släpandes redan sen innan.. ja det kan väl bara bli kaos. Men jag har som mål att ha hunnit med allt skrivarbete (inspektionsrapporter och de beslut jag har på gång nu) innan min semetser om ganska exakt en månad. Har inte bokat in mer än en inspektion veckan före semestern så då har jag tänkt skriva, skriva, skriva.. Usch och nånstans ska man hinna läsa in sig på saker med. Bara en vecka kvar tills jag ska på min första täktinspektion och jag har ingen aning om vad jag ska kolla på så jag borde läsa lite om det först :-)


Jag har faktiskt haft med mig jobb hem varje dag. Någonting jag kan läsa före jag ska sova eller på tåget. Men det är gött att ha att göra för tiden går fort då!


Idag hände det en tågolycka så det tog aslång tid att komma till jobbet. Tåget kom inte längre än till Falkenberg och bussar skulle sättas in. Jag tog istället tåget tillbaka till Halmstad och tog bilen därifrån. Det var nog inte smartare för p.g.a vägarbete var det kö i Falkenberg och sen fick alla köra av motorvägen och köra långsamma gamla E6an norrut.. seeeeegt. Och allt för att nån jävel slänger sig på spåret. Ska man ta självmord behöver man väl inte förstöra dagen för så många andra!!! (Ok, om polisutredningen nu visar att han/hon inte begick självmord så ber jag Gud om ursäkt)


Erik är på hockey och kommer hem sent.. ensam hemma är aldrig kul men jag har massor att göra så det är väl bara att börja. Bye


(haha, blev inte så kort inlägg i alla fall)

ANNONS
Av Louise - 10 oktober 2010 21:25

Helgen bara flög förbi. Men jag är väldigt nöjd med hur den blev. Kursen gick som sagt jättebra och vi har fått nyttiga tips att jobba vidare med. Det var också premiär för min bil att dra släp och jag blir bara mer och mer nöjd med den hela tiden. Det gick himla smidigt att köra faktiskt och Heimir är så duktig och går på transporten snällt. Och jag klarade allting själv! Hela dagen skötte jag allt. Inte för att det är en jätteprestation, men det känns ändå bra tycker jag.


Här är lite bilder som pappa tagit:


  Trav


    

Här förklarar jag problemet med att han blir rak och tappar böjningen i höger sluta i trav


 

Snygga ekipaget :-)


Idag har jag varit hos syrran och hälsat på. Jag kom inte iväg förrän halv 12 dock för vi hade nattgäster som inte var nykra nog att köra iväg tidigare än så. När jag kom hem igår kväll så var det lite kollegor från Båstad här och så åt vi middag hos grannen och spelade poker och roade oss till sent på natten. Några gick på krogen, dock inte jag.. gick ju upp kvart över 6 och efter en hel dag ute så var jag ganska slut..


Nåväl, jag kom iväg till syrran i alla fall och har umgåtts lite med de goa ungarna. Haha, lilla Alice var störtskön idag och roade sig under ett kort ögonblick utan övervakning åt att peta in ett spaghettistrå i näsan :-) Operation fick påbörjas och lilla godingen bara gapskrattade hela tiden. Svårt att hålla masken då och försöka säga att så får man inte göra...


     


Dags för ny jobbvecka. Jag har 8 inspektioner inbokade. Finns att göra med andra ord :-)  

Av Louise - 9 oktober 2010 19:40

Idag red jag kurs för Birgitta Järnåker. Alltid lika nyttigt! Man åker dit och förklarar sina stoooora problem och hon löser dem på bara 2 minuter.. jahapp.. så svårt var det :-) Heimir gick jättebra, verkligen skitduktig var han! Så jag är glad och nöjd med dagen. Dessutom är jag varken trött eller har huvudvärk vilket är ännu bättre. Nu har jag precis duschat och bytt om och ska in till grannen och äta middag. Lite goda vänner kommer också på besök och sover antagligen över, så ingen ro och vila idag inte. Men det känns bara kul.


Bilder från kursen ska jag försöka hinna lägga ut i morgon. Tjing

Av Louise - 8 oktober 2010 22:20

Idag blev jag så himla glad när jag var ute och red. Red genom ett villaområde och där brukar folk mest störa sig på att man rider. Nä så ska jag inte säga för de flesta som man rider förbi hälsar i alla fall. Men när någon kommer fram till en och ska prata då brukar det oftast vara för att skälla på en, fastän jag ju är en snäll ryttare som alltid tar upp bajset efter hästen och skrittar förbi alla man möter..  men såklart, det finns antagligen många som inte gör det och de boende har således blivit irriterade på detta hästfolk och tror att alla är likadana.


Hur som helst, idag när vi rider förbi en tomt så kommer en gubbe fram till staketet och säger "Ska inte hästen ha en morot såhär på fredagen. Lite godis får man ju ha till helgen".

"Öh, javisst, sa jag och red fram, det vill han säkert." Två morätter fick han till och med och Heimir tuggade på och blev nöjd och glad. "Va trevligt, tack så mycket", sa jag.


"Det var inget sa han, det är så roligt att se när ni rider förbi. Jag brukar ge alla hästar en morot och de flesta har lärt sig det nu så dom stannar alltid här"


Va!!?? Vilken grej va? Vilken himla trevlig människa. Jag log hela vägen tillbaka till stallet. Tänk att det fortfarande finns gulliga, snälla människor i samhället som vågar prata med främlingar och dessutom bjuda hästar på morötter. Haha, han hade till och med delat dem i små fina bitar och hade dem säkert i en spann nära till hands när det var hästar på väg.. wow alltså.


Kicki sov hos mig i natt och på förmiddagen var vi på kurs i Halmstad och lärde oss lite om klimatpåverkan från lantbruk. Mycket intressant men kanske inte så mycket vi kan tillämpa i jobbet.


Jag har fått städat huset, handlat och vi har ätit god middag - oxfilé med potatisklyftor och vitlökssmör. Mmmmmm. Så mycket mer har jag inte orkat för jag plågas av fruktansvärd huvudvärk sen igår. Det lättar stundtals men kommer tillbaka hela tiden. Hoppas jag får sova ordentligt i natt och slipper värken i

morgon, men jag skulle inte tro det.


I morgon ska jag på ridkurs så det blir en lång dag. Ska åka till stallet senast 06:45 och beräknar väl att vara hemma igen vid 19-tiden. Ska bli kul såklart men jag vet redan nu att jag kommer vara helt slut i morgon kväll och antagligen ha ont i axlar och huvud.


Här är två bilder från kräftskivan för nästan 2 veckor sen:


Jag och älsklingen Alice


 


Här satt vi och åt våra skaldjur, 23 pers i ett pyntat garage

 

Av Louise - 5 oktober 2010 18:27

Ett litet kort inlägg innan jag ska iväg.. Idag har jag varit på länsträff i Falkenberg där vi diskuterade diverse problem som alla i länet stött på. Mycket lärorikt, åtminstone skönt att veta att vi inte ligger sist vad gäller tillämpning av ny lagstiftning utan alla kämpar med tolkningen fortfarande.


Jag har hunnit med att rida en härlig tur i solskenet och upptäckte att hösten kommit/är på väg. Jag har tänkt att det känns som höst länge för det är så kallt men träden har hållt sig gröna. Idag var dock marken full av gula löv. Hur gick det till? Så fort det går när det väl börjar.. Nåväl, man får passa på att njuta av att rida innan vi växlar till vintertid för då blir det kolsvart på kvällarna.. Så jag njöt i solen idag och Heimir gick väldigt bra.


Har nu duschat och bytt om för vi ska strax iväg till Eriks kompis där vi ska fika/äta/? - vet inte riktigt vad vi ska göra faktiskt och det är svårt att få svar från killar har jag märkt.. Planering är väl inte hans/deras starka sida.


I morgon ska jag nog luncha med syrran. Det måste vara två veckor sen sist och jag saknar det. Himla trevligt faktiskt att umgås och prata bara vi två. Dessutom brukar vi hinna med lite shopping också vilket ju alltid är kul. Vi har en hel del att planera också inför nästa helgs stora "event". Eftersom jag inte vet om firandet ska vara officiellt eller inte så låter jag väl bli att skriva mer om det förrän efteråt. :-)

Av Louise - 3 oktober 2010 20:03

Så känns det.. jag försöker snyta och snyta men det känns ändå som hela huvet är fullt av snor. Är trött i huvet och kroppen, men det kunde varit värre så jag ska inte klaga. I morgon börjar en ny jobbvecka och jag ska på utbildning/möte 2 av dagarna så den ska nog inte bli allt för tuff.


Idag har vi varit och shoppat lite. Jag fick köpt ett par stövlar och ett par skor. Behövde jag det? Antagligen inte men vem kan ha för mycket snygga skor.. :-) Vi åt också en räkmacka och bakelse på Citygross när vi pantade burkar och flaskor från festen.


Buggen gick sådär idag. Vi var båda väldigt trötta och musiken var dålig, men vi lärde oss lite nytt ändå. Sen har jag tvättat bilen och vi var på återvinningscentralen och slängde all skit som legat länge.  Ikväll har vi gjort spaghetti och köttfärssås som räcker hela veckan typ och nu blir det TV en stund innan dusch och sängtime. Vill sova nuuuuu....

Av Louise - 2 oktober 2010 18:47

Ja, trots sovmorgon till kl 11 och en timmes middagslur mitt på dagen har vi ändå hunnit med att måla klart fasaden (ska målas en omgång till men om det blir i morgon eller till våren är inte bestämt), städa huset, rida, mocka hela hagen, handla mat, påbörja rivning av gammal tapet och dra om el i källaren. Jag tycker inte att det är alls dåligt. Nu är potatisen i ugnen och lammet ska snart stekas. Sen får vi väl se om det bara blir film och slappa resten av kvällen eller om vi fortsätter med tapeterna.


Jag har haft ont i halsen under veckan och trott att det ska bryta ut till en monsterförkylning men jag verkar klara mig från det. Har inte ont i halsen längre men är täppt i näsan och hade djävulsk huvudvärk förut. Men ont i huvet kan jag ju ha vilka dagar som helst så det kanske inte har med förkylningen att göra.


Jag vaccinerade mig förresten i torsdags med. Sista Twinrix-sprutan mot hepatit A och B. Så nu har jag långvarigt skydd och ska bara ta polio och stelkramp en omgång när jag är mellan 30-40 sa sjuksköterskan. Jag har inte ont av sprutor och hepatiten har jag tagit mest för att det är bra att ha.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se