Tigers blogg

Alla inlägg under december 2010

Av Louise - 9 december 2010 18:55

veckorna bara flyger förbi och det är bara två veckor till jul. I morgon är det härlig fredag och då är det bara möte inplanerat på jobbet och så ska jag träffa mina kusiner och deras småttingar på eftermiddagen. Det ska bli himla kul. Syrran och hennes barn ska också med.


I helgen är ingenting inplanerat så det får väl försökas hinnas med lite städning då.. som är så trist. Kanske ett biobesök och en middag på restaurang, vi får se.


Nästa vecka är helt fullproppad med inspektioner och jag har inte hunnit jobba ikapp med skrivarbetet ännu, även om det går frammåt på den fronten med. Veckan därefter dock, julveckan, är helt reserverad till skrivarbete, så det är alltså bara en jobbig vecka kvar på detta året. Känns bra.


Nu ska jag till stallet och lasta in lite "ängssvingel" som våra hästar ska få äta istället för halm. Just nu fodras de med hö 4-5 ggr per dag och totalt ca 12 kg. Nu ska de få fri tillgång på ängssvingel emellan måltiderna. Och Heimir är fin i hullet, har snarare tappat ett par kilo än gått upp, men det är normalt på vintern. Det är underbart med lösdrift. Jag vet att även de dagar jag inte är där och rider så får han röra sig mycket. Nu har vi ställt vattnet en bit från övriga intressepunkter i hagen (ligghallen och vinterhagen med lite längre gräs) och jag tror faktiskt att de går ganska mycket runt i hela hagen och letar gräs. Den hade kunnat vara större enligt mig, hagen alltså, men det är en ganska stor hage ändå. Men man jämför ju lite med hur de hade det hos syrran, med typ 50 ha blandad åker och skog. Det är drömmen det.

ANNONS
Av Louise - 5 december 2010 22:01

Ja det blev en jättebra helg faktiskt. Det började med After work i fredags med några goa kollegor. Vi tog en drink på Incontro och sedan drog vi vidare och letade efter ett ställe att äta på. Det är inte lätt att hitta bord för 8 personer en fredag kl 19:30 i centrala Göteborg.. vi letade och letade, till slut gav fyra personer upp och åt sushi på ett take away ställe medan vi andra vandrade heeeela vägen ut till Haga där vi åt vegetariskt på Solrosen, tror jag det hette. Efter att ha varit lite trött och grinig blev man genast gladare efter att ha fått lite mat. Så jag är nöjd med kvällen ändå.


Här är tre glada kollegor (och en till suddig i bakgrunden), som är helt bländade av min superblixt:


Vi åkte hem strax efter kl 21 så det blev ingen lång kväll. Jag avslutade kvällen i soffan med mamma o pappa. Mys


I lördags åkte jag och pappa och shoppade lite efter frukosten. Vi kollade i lite ridsportsbutiker och fick köpt termoridbyxor till mig. På vägen hem fastnade vi i kö på E6an där det hänt 4 olyckor (i Kungsbacka där vi handlat). Vi såg hur en ambulanshelikopter landade bredvid oss, dock såg vi varken skadade människor eller bilar.


  

  

Så fort vi kommit hem åkte jag till Micke, mit ex, och hämtade lite saker som han hittat som var mina och vi pratade en stund och jag fick se hans fina lägenhet. Efter det, som tog ungefär en timme, var det lek med barnen (syrran och familj var också i Götebog) och middag som gällde. Kvällen spenderade vi på Liseberg dit också Erik kom sen. Han jobbade på dagen så han kom till Göteborg först på kvällen. Det var mysigt på Liseberg men det var alldeles för mycket folk och man frös efter ett par timmar.


Jag åkte lite karusell med Alice.

  

Och Wilma flög ett flygplan


  


Ingemar spelade på massa chokladhjul och vann både toblerone och en marabou strjärnvinst. Till Alice stora förtjusning.


  


Idag har vi lekt med barnen, spelat spel och bakat pepparkakor. En riktig bra familjehelg har det varit alltså. Det är verkligen kul när vi träffas alla och att bo hemma hos mamma o pappa får en att känna sig liten och omhändertagen igen.


    


Efter en lång resa hem blev det att ta tag i städningen. Jag har dammat och dammsugit och lagt på juldukar och gjort lite ljusdekorationer. Känns som en produktiv eftermiddag faktiskt. Det var riktigt dåligt väglag på vägen hem. Värsta modden. Bilen framför oss på motorvägen körde av och voltade ner i diket. Vi stannade direkt och sprang ut och kollade hur det gick med dem. Det var 4 personer i bilen och alla klarade sig utan skador. Bilen gick det sämre med dock. Usch, jag är less på bilolyckor, jag är livrädd när jag kör och åker bil i detta vädret.


ANNONS
Av Louise - 2 december 2010 21:23

Åh vad jag längtar till det ska bli helg. Jag ska verkligen ha skitkul i helgen! I morgon, efter lite inspektion, träning oh möten så ska vi på after work några goa kollegor och jag i Göteborg. Jag ska sova hos mor och far hela helgen, vilket alltid är mysigt och trevligt. På lördag kommer också syrran med familj upp och så ska jag leka med barnen, gå på Liseberg och på söndag ska vi baka pepparkakor! It will be nice :-D Äta deg, det gillar jag!


Idag har jag ridit. Det är väldigt stor skillnad på att rida i -10 och -5 grader. Det ena är överkomligt och det andra är näst intill olidligt. Idag var det lite mildare så det var bättre idag än va det var i helgen. För Heimir är det nog inte så farligt dock. Igår stod jag jättelänge och myste med hans tjocka björnpäls. Det är nästan så att man kan få handen att försvinna när man burrar in den i pälsen. Det ska vara redigt blött och blåsigt för att man ska frysa med ett sånt skydd! Väldigt imponerande.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se