Tigers blogg

Alla inlägg under juni 2011

Av Louise - 17 juni 2011 18:15

Det är nog snart ett år sedan hon bodde hos mig senast men nu äntligen är hon tillbaka. Zvea! Min drömhund. Hon kommer ihåg mig fastän vi ses så sällan och när vi kom hem idag när jag hämtat henne så gick hon in som att hon bor här varje dag, inte minsta nervös eller nånting, bara gick in och hittade sin plats direkt. Bättre hund får man leta efter (kanske i Varberg, där vet jag två andra fina hundar).


Vi har än så länge bara gått en kort promenad i skogen men om en liten stund ska vi ut på lång kvällspromenad. Erik är på fest med sina kollegor, denna veckan också ja. Och på söndag ska han köra motorcykel på sån där bana (livsfarligt) hela dagen och sover inte hemma natten mellan lör-sön. Perfekt helg, tänkte jag, för att passa hund. Så känner jag mig inte så ensam, får lite motion och Zvea får lite träning. Vi gjorde lite godissök i skogen förrut, det gillar hon.


 

I onsdags var Kicki här. Hon fick rida Heimir lite och jag jobbade Lindar lite kort vid handen. Heimir skötte sig bra, Lindar ville inte visa sig från sin bästa sida men så är det väl när man ska försöka imponera på nån och visa hur bra nånting går, så blir det pannkaka istället. Men men, han är en snäll unghäst och alla dagar kan ju inte vara bra dagar.


Det var jättekul att ha Kicki här, vi satt ute och grillade, drack lite vin, småpratade om allt mellan himmel och jord... Mysigt - vi måste göra det oftare!! Vardagskvällen blev u betydligt trevligare än vad de brukar vara.


Förrut åskade det väldigt och verkligen ösregnade (som allra mest när jag red) men nu skiner solen så det kommer bli en fantastisk kvällspromenad tror jag :-D

ANNONS
Av Louise - 14 juni 2011 20:47

Jag och Kicki får ju inte nog av varandra på jobbet (helt fantastiskt att vi jobbar ihop för övrigt!!) så i morgon ska hon följa med mig hem efter jobbet och sova här. Hon bor ju i Göteborg numera så vi pendlar åt var sitt håll från jobbet. Det är ju helt knäppt att hon inte träffat Lindar ännu så i morgon ska vi råda bot på detta och hon som har lite hästlängtan ska få gosa med mina en stund. Och så får det väl bli lite god mat och kanske ett glas vin på kvällen... tja, vi får väl se vad vi hittar på men roligt ska det bli i alla fall. Jag har förberett Erik på att det nog blir lite fnitter i morgon här hemma.

ANNONS
Av Louise - 13 juni 2011 21:58

Ville bara säga det. Speciellt mina hästar älskar jag. Idag när jag jobbat med båda hästarna, fyllt på vatten och skulle gå in, så springer Lindar ändå med mig längs staketet och vill göra mer saker. Han vill vara med mig. Och jag kan bara titta på honom och känna att jag älskar honom.. oh vad fina vi kommer att bli tillsammans. Vi ska bli bästa vänner han och jag, precis som jag och Heimir. Mina vackra hästar. Vad jag är glad att jag får ha dem i mitt liv. Det är få förunnat ha ha egen häst och jag har t.o.m två! Det är rätt bra ändå.

Av Louise - 12 juni 2011 21:41

Det var ett tag sen ni fick se hästarna, så här kommer en härlig sommarbild från idag när hästarna fick gå och beta ner lite gräs som blivit för högt utanför den vanliga hagen. Det är hemskt smidigt att ha såna där plaststolpar som man med foten trampar ner, så bygger man upp en hage hur snabbt som helst. Och eftersom båda hästarna har en väldig respekt för stängsel så räcker det att dra EN tråd i lagom höjd. Snabbt fixat.

 

Av Louise - 12 juni 2011 19:48

Det är så himla skönt när det är helg, man får gjort så mycket, man får vara ute och man kan ta det lugnt. Längtar till semestern när man får ha det lika skönt varje dag.


Idag har jag fått badat Lindar. Inte med vattenslang dock, men med spann och tvättsvamp. Det behövs nog många bad innan man kan kalla honom ren, men vi har gjort framsteg och kan blöta ner honom i alla fall. Idag var han ganska lugn faktiskt. Fick verkat bakhovarna med, tog framhovarna häromdagen så nu är han i prima skick!


Heimir och jag red en runda till paddocken som finns i närheten. Det är ingen avancerad paddock, den ligger vid ett ödetorp (haha, såna har vi här i närheten, och ibland pågår tydligen sexövergrepp i såna.. ja det var alldeles intill oss det hände nyligen, ni som kollar på nyheterna). Men det är bra underlag så det blir bra att träna där.


Jag har också fått städat hela huset, stängslade en liten hage till hästarna där de fick beta långt gräs (bredvid min åker) och så har jag solat. Nu blir det middag, dusch och sen borde jag ta mig an mina viktiga papper, räkningar m.m som ska sorteras in i pärmar istället för att ligga i en hög. Men det kanske blir en regnig dag istälet... :-)

Av Louise - 12 juni 2011 00:07

Åh jag vet inte vad jag ska göra... min dumma åker ser för dj-vlig ut... det är mycket kala fläckar fortfarande men jag var så glad att det äntligen började bli grönt på större delen av åkern... men tittar man närmare så är det gröna bara ogräs. Nästan inget av det jag sått växer, och det är så konstigt för vi har sått med samma frön i trädgården och där växer det hur fint gräs som helst, och massor av klöver. Men på åkern ser jag ingen klöver alls.


  Titta så grönt, men massor av ogrästuvor överallt. Inte mycket av detta som hästarna kan äta, och inget att ta hö på.


   

Tittar man närmare så hittar man jättemycket olika soters ogräs och blommor. Men inget av det jag sått. Why?


Jag la alla sparpengar på detta. Ska jag behöva så om hela åkern? Och vad säger att ogräset inte tar över även nästa gång? Jag blir inte klok på vad som gått fel och jag vet inte heller vad jag ska göra åt det... dumma åker.


Idag har vi i allafall murat klart ligghallens väggar, jag och Erik. De är nu lika höga, lika raka och väldigt fina. Tror hästarna kommer att få en superfin ligghall! Nu ska det köpas lite virke att regla och göra väggar av, men det får bli nästa månad för nu klarar inte denna månadens budget mera.

  

Igår var jag hos mamma o pappa på landet efter jobbet och fick middag där och även träffat syrran med familj. Erik var på afterwork med sitt jobb så jag hade inte så bråttom hem. I morgon kanske vi ska åka lite go-kart och så ska vi fortsätta platta ut den stora jordhögen som blev till när grävmaskinen var här och grävde bort kullen där ligghallen nu ska vara. Hoppas på mera sol för det gör gott för solbrännan att vara ute och göra arbete när solen lyser.


Nu är det nog dags att hoppa i säng. Åh, dessa underbara sommarkvällar där man sitter och äter sin grillade middag ute på altanen på kvällen och sitter kvar med sitt vin och bara njuter. Sedan går man och säger god natt till hästarna och njuter av att de finns här och att livet (förutom att min åker nu ger mig huvudbry) är underbart. Idag avslutades middagen dessutom extra bra då vi fyndade 5 liter jordgubbar när vi var och handlade förrut. 5 liter svenska, Halländska jordgubbar för 100 kr. :-) Gott gott

Av Louise - 8 juni 2011 19:00

Nu har de sagt att det ska bli regn i måndags, tisdags och idag men inget regn har kommit. Jo en åskskur på natten häromdagen men nu är det 28 grader och sol - det får man ju passa på att njuta av så nu ska vi efter en snabbdusch åka in till stan och sätta oss på en uteservering och äta middag. Skatteåterbäring!!!


Igår hade vi en planeringsdag på jobbet, vilket var roligt och vi hann planera hela nästa år på bara en eftermiddag, det var ju bra. Det bästa var att vi fick mat hela dagen! Gott var det, och det var så lyxigt t.o.m att vi fick hotellfrukost och det älskar jag ju!


Har ridit en skogstur på Heimir idag, han vilade igår så idag fick han motioneras, och så var det tvärtom för Lindar. Heimir har kliat sig mycket i två veckor ungefär så i måndags åkte faktiskt hans exsemtäcke på... han som är 19 år ska väl inte få exsem nu? Men han har fått lite sår i svansen och är ruffsig i manen så jag har inget val, jag får smörja varje dag och låta han ha täcke så får vi hoppas att det inte utvecklas till något värre. Stackarn, såna här varma dagar lider jag verkligen med honom...


Hepp, nu måste jag in i duschen.

Av Louise - 6 juni 2011 17:58

I helgen har vi nästan murat klart ytterväggarna till hästarnas ligghall, trodde jag skulle få träningsvärk av allt grävande och murande, men nej, det har jag klarat mig utan. Har dock plågats av jobbig huvudvärk i flera dagar och det sänker humöret rejält.


I fredags jobbade jag fram till lunch och sedan åkte jag till mamma och åt lunch med henne för hon var i Varberg på sommarstället. Det var så soligt och skönt så jag stannade nån timme extra för att sola. Solade lite när jag kom hem också samt motionerade hästarna. Lindar är jätteduktig och kommer ihåg allt jag lär honom. På kvällen fick vi gäster så då grillade vi och satt på altanen och njöt av kvällen.


Lördagen bestod av mycket köksarbete för min del. 10 personer skulle ha lunch, fika och middag och diskmaskinen gick hela tiden nästan. Men på eftermiddagen fick även jag hjälpt till med murandet lite och det blir väldigt snyggt.


    Här är två flitiga arbetare som murar. Vi hade även Patriks pappa på besök som sågade upp ved och Eriks kompis Larsa som recondade bilar.


  Miljöinspektören Louise har sagt att alla som ska tvätta bilar måste stå på gräsmattan, inte på gruset.... Eriksoch Kims bilar blev gjorda denna gång, och min bil kommer troligtvis bli gjord v. 29. ALLA bilar ska recondas en gång om året, det är viktigt om man vill hålla lacken fin och det blir enkalre att tvätta den.. jaa då :-) Jag har lärt mig massor om hur man sköter bilar. Mazdan var det inte lika noga med.


Eftersom det har varit så varmt så har inte hästarna fått motion förrän på kvällen, typ kl 22. Då var det lite behagligare temperatur. I lördags fick Kim rida en sväng, och Lindar fick gå med på skogspromenad.

  


Igår fortsatte arbetet med muren och när stenarna var slut fortsatte Erik och Patrik att flytta grus till nya parkeringen. Vi har ju en bil och en hästtransport extra här nu så parkeringen räcker inte till. På sommaren går det bra att stå på gräset men till vintern komer jag inte kunna dra upp min transport om den ska stå i djupsnö på åkern. Det har varit tungt arbete att utföra i 25 graders värme. Men solbränd har man blivit :-) Och det gillar jag.


Jag har även skött om mitt trädgårdsland lite. Har lagt nät på för att katten ska sluta utföra sina behov där. Se så mycket det har vuxit!

   

Har också planterat lite blommor som jag fått av mamma så nu är det fint ute.


Idag har vi slappat mest, solat och blivit bruna. Jag har varit i solen många timmar om dagen fredag-måndag så min bränna börjar bli fin. Heimir blev badad idag och jag red honom lite här runt omkring i bikini. Det var en härlig sommarkänsla kan jag säga! Här hemma är det ingen som bryr sig om vad man har på sig och ingen som ser en direkt heller så jag red barfota i bikini på en nybadad häst och det var underbart!


Huset har blivit städat efter alla människor som varit här i helgen, och det gjorde mig genomsvett då det är 29 grader här inne. Så nu ska vi ut och ta ett dopp i badtunnan som sommartid fungerar som svalkande pool. Sedan blir det grillning och i morgon jobb - usch det är ju så skönt att vara ledig....

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se