Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011

Internetstrul men nu kommer slutresultatet av foderautomaten

Av Louise - 24 oktober 2011 21:21

Blev inget inlägg igår för vårt internet strular en del… men nu ska det gå förhoppningsvis.


Foderautomaten är nu färdig, fast jag kommer att bygga till en mellanvägg också i helgen, så tror jag att höet kommer lägga sig närmare gallret, såg idag att det gärna lägger sig uppepå ”kullen” istället för att glida ner… men först ska jag nu visa hur vi gick vidare med bygget:


Jag köpte ett armeringsnät på K-rauta i storlek 1,2 * 0,8 m, alltså lika stort som pallen – kanon, behövde inte kapa det. Detta nät är mer till för kakling eller så, inomhus. Det fanns även den vanliga armeringsmattan i järn (för utomhusbruk) i samma mått men då var rutorna för stora tyckte jag, 15 * 15 cm. Dessa rutorna är 5 * 5 cm. Vi får se om det är för smått, i så fall är det enkelt att bara byta nät. Vi fästa nätet med krampor (små U-formade spikar) och med en regel på insidan.

     


Sen kapade vi det som var kvar av formplyfan och byggde en kulle, eller ett V, i botten så att höet ska åka ut mot sidorna och inte fastna i mitten så att hästarna inte når det genom nätet.

   


För att gångjärnen till locket inte ska belastas för mycket när man har locket öppet så förstärkte vi med två kedjor på vardera sidan.

   


Vi har förresten gjort ena sidan 5 cm lägre så att taket lutar. Detta för att regn och snö inte ska lägga sig uppepå.


Sen behövs bara två starka karlar som kan bära ut lådan i hagen (vilket underlättades med att vi satt fast ett handtag på vardera sidan), fylla den med hö och sedan låta hästarna undersöka.

   


       


Lindar är väl den som har fattat bäst hur man ska göra, han är mest nyfiken och kreativ. Och hungrig? Vi kör lite introduktion denna vecka så de får hö utanför lådan med, men sedan är tanken att de bara ska äta ur denna och ha tillgång till hö hela tiden.


Idén till foderautomaten snodde jag från Sundhast.se (http://www.sundhast.se/PDF%20artiklar/Annas%20automat.pdf)


Man kan se fler konstruktioner på http://www.slowfeeding.com/Konstruktioner.htm


Jag hoppas att den kommer att fungera bra.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 25 december 2018 08:14

En mysig julafton har vi haft. Det var väl bara Linnéa som sovit bra, vi andra hade av olika anledningar en del sömn kvar att önska men vi var ju tvungna att gå upp ganska tidigt ändå för att hinna till kyrkan. Måns var dock inte så förtjust i att si...

Av Louise - 24 december 2018 09:00

God jul önskar vi er alla! Vi firar i Småland på traditionsenligt vis, men med en ny event och det är att Måns ska spela Jesus på julkrubban i kyrkan nu på förmiddagen. Hoppas att han inte gallskriker. Får uppdatera senare om hur det gick. Hoppas ni ...

Av Louise - 22 december 2018 23:32

Jag tänkte försöka skriva ner årets största händelse, innan året är slut.. Nämligen min #förlossningsberättelse. Det är svårt att få tid att sitta ner och samla sina tankar i skrift dessa dagar, men jag kan spela upp hela händelseförloppet i mitt min...

Av Louise - 20 december 2018 22:15


Idag blir lillprinsen 10 månader. Han är minst sagt en liten glad prick och han fick sin tredje tand för några dagar sedan. Jag ammar fortfarande en del men på dagtid är det mest som mellanmål och så äter han vanlig mat till frukost, lunch, middag oc...

Av Louise - 7 december 2018 21:11


Det går sådär med den här nystarten av bloggen. Det är mest för att jag inte hunnit skriva ikapp om allt jag hade tänkt skriva om, och då blir det så långa inlägg och jag måste leta upp bilder och sånt och därför en större insats och då känner jag at...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se