Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011

Internetstrul men nu kommer slutresultatet av foderautomaten

Av Louise - 24 oktober 2011 21:21

Blev inget inlägg igår för vårt internet strular en del… men nu ska det gå förhoppningsvis.


Foderautomaten är nu färdig, fast jag kommer att bygga till en mellanvägg också i helgen, så tror jag att höet kommer lägga sig närmare gallret, såg idag att det gärna lägger sig uppepå ”kullen” istället för att glida ner… men först ska jag nu visa hur vi gick vidare med bygget:


Jag köpte ett armeringsnät på K-rauta i storlek 1,2 * 0,8 m, alltså lika stort som pallen – kanon, behövde inte kapa det. Detta nät är mer till för kakling eller så, inomhus. Det fanns även den vanliga armeringsmattan i järn (för utomhusbruk) i samma mått men då var rutorna för stora tyckte jag, 15 * 15 cm. Dessa rutorna är 5 * 5 cm. Vi får se om det är för smått, i så fall är det enkelt att bara byta nät. Vi fästa nätet med krampor (små U-formade spikar) och med en regel på insidan.

     


Sen kapade vi det som var kvar av formplyfan och byggde en kulle, eller ett V, i botten så att höet ska åka ut mot sidorna och inte fastna i mitten så att hästarna inte når det genom nätet.

   


För att gångjärnen till locket inte ska belastas för mycket när man har locket öppet så förstärkte vi med två kedjor på vardera sidan.

   


Vi har förresten gjort ena sidan 5 cm lägre så att taket lutar. Detta för att regn och snö inte ska lägga sig uppepå.


Sen behövs bara två starka karlar som kan bära ut lådan i hagen (vilket underlättades med att vi satt fast ett handtag på vardera sidan), fylla den med hö och sedan låta hästarna undersöka.

   


       


Lindar är väl den som har fattat bäst hur man ska göra, han är mest nyfiken och kreativ. Och hungrig? Vi kör lite introduktion denna vecka så de får hö utanför lådan med, men sedan är tanken att de bara ska äta ur denna och ha tillgång till hö hela tiden.


Idén till foderautomaten snodde jag från Sundhast.se (http://www.sundhast.se/PDF%20artiklar/Annas%20automat.pdf)


Man kan se fler konstruktioner på http://www.slowfeeding.com/Konstruktioner.htm


Jag hoppas att den kommer att fungera bra.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Dop

Av Louise - Måndag 27 aug 10:57

Måns dop höll vi den 6 maj i Kungsäter kyrka och hade sedan dopkaffe i församlingshemmet. Vi bjöd på smörgåstårta från Åsa hembageri och prinsesstårta från samma ställe samt en massa kakor och bullar som mamma gjort. Dukningen gick i blått och jag ty...

Av Louise - Måndag 27 aug 10:37

Ett inlägg för att summera några större händelser som hänt under våren..   Måns föddes ju förstås, men det får bli ett eget inlägg.   I april fyllde Linnéa tre år. Det skulle vi fira med stort kalas men tyvärr var vi magsjuka. Jag var det någ...

Av Louise - Fredag 24 aug 22:08

Det var den här mannen jag valde till min och för fem år sen blev han min äkta man. Det känns fortfarande helt rätt! Älskar dig av hela mitt hjärta min prins! Dagen har vi spenderat i Moheda med Eriks familj. Det råkar ju typ alltid vara Mohedadag...

Av Louise - Måndag 20 aug 23:10

Idag blir lillprins Måns 6 månader. Tänk att det gått så fort. Det är konstigt det där med tid när man befinner sig i sin bebisbubbla. Å ena sidan så känns det som igår vi var på BB, men å andra sidan kan jag inte fatta att han varit så liten som han...

Av Louise - Måndag 6 aug 21:28

Jag kan ju förstås inte skriva om allt som hänt sedan förra året när jag slutade blogga. Men jag kommer att lägga in några inlägg om vad som hänt under våren för att skriva ikapp lite. Tänkte börja med att sammanfatta årets lamning. Vi har ju 11 tack...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se