Tigers blogg

Alla inlägg under januari 2012

Av Louise - 16 januari 2012 21:50

Usch jag är helt slut... har agerat flyttfirma idag åt en kompis och huvet känns som det ska sprängas... ska försöka komma i säng i tid. Det säger jag alltid men jag lyckas aldrig. Erik jobbar på travet idag och är nog inte hemma förrän om nån timme eller så, så jag lär väl vara vaken tills dess. Men jag ska strax ge hästarna kvällsmat och lägga mig och vila lite i alla fall.


Hade tänkt att det skulle bli ett längre inlägg idag och ladda upp bilderna från kameran, men jag orkar inte. Det blir lite bilder ändå, som syrran tog i lördags när vi gick på vandring allihopa. Supermysig dag, vackert väder och gott sällskap.


           Nu är det också äntligen officiellt att min älskade bästis Kickilus har fått en fast tjänst hos oss i Varberg! Det känns otroligt roligt och det är få förunnat att få jobba med sin bästis och skolkamrat. Weeeiihoo! Nu börjar operation övertalning på allvar, Kicki ska ha häst igen!!!

ANNONS
Av Louise - 15 januari 2012 20:15

Jaha, kanske ska vi få lite vinter äntligen. Lagom till hästarna ska sättas igång, får hoppas det kommer lite snö också så det går att springa lite, för det är lite för hårt nu. Va snabbt det fryser förresten? Två dagar med lite minusgrader och marken är stenhård. Det är ju underbart för det innebär att bonden nu äntligen kan köra på min åker och slå av det gräset som inte gick att slå för att det var för blött i höstas... och ända fram tills nu. Så det blir förhoppningsvis gjort nu i början på veckan.


Igår satte jag igång hästarna också efter 2 månaders vintervila. Syrran var här igår och då gick vi en lång promenad med hästar, hundar och barn. Alice red Heimir, vilket gick kanon, men lille Lindar hade glömt lite uppfostran under sin vila, och var överlycklig att få komma ut så jag hade lite kramp i armen nästan..


Idag red jag Heimir en kort stund i min fina gräspaddock på åkern. Det är roligt med Heimir för han känns precis i samma form som där vi slutade. Med honom behöver man inte börja om från början alls.


 


Vi hade fin publik under hela ridpasset också:


 


Idag fick vi också ställt i ordning släpet så att jag kan börja lasta på hästskiten. Åh, jag är så nöjd med mitt släp. Här ser ni så fint det är, med plåtbotten och ramp där bak, som gjort för gödsellagring!


 

 


Det är nu täckt med presenning också så att det inte ska bli så blött och tungt.


Annars har vi haft en mysig dag igår med syrran med familj och det har blivit en hel del hästpyssel och även renovering. Förhoppningsvis blir rummet klart nästa helg och sen kan kaminen sättas in. :-) Mmmmm, varmt och skönt ska vi ha då.


Nej nu har jag varit osocial tillräckligt länge, jag och Erik har filmmys egentligen men nu har jag suttit och bloggat halva filmen typ, så nu får jag ägna mig åt min karl. Bye

ANNONS
Av Louise - 13 januari 2012 23:22

Ber om ursäkt för att det blivit lite dåligt med bloggandet under veckan men jag har varit så himla trött varje kväll. Annars har det varit en vanlig arbetsvecka och nu är det äntligen helg. Ikväll har vi gipsat taket i kaminrummet, det blev nästan klart. Fattas två gipsskivor... typiskt att vi skar lite fel... Erik har jobbat på med väggarna varje kväll här i veckan så de är klara för tapetsering när taket är målat.


I morgon kommer syrran hit på eftermiddagen, med familj och hundar. Då blir det lite mys, lite lek och mat. Kanske blir det en promenad med hästar och hundar, om vädret tillåter. Det är dags för igångsättning nu, för Heimir i alla fall, efter vintervilan. Hoppas nu det blir lite vinterväder istället för detta regniga, blåsiga uschliga.. då vill jag ju inte rida...


Nä, jag borde ge hästarna kvällsmat och gå och lägga mig så jag inte blir liggandes hela förmiddagen i morgon...

Av Louise - 9 januari 2012 20:42

Idag har jag minsann spenderat massor av pengar på bara några minuter. Jag har köpt mitt första egna släp! Har följt annonserna på blocket sen i somras och nu börjar priserna bli humanare och jag tror att jag gjorde ett riktigt bra köp. Ett stort släp från -77, plåtbotten, ramp där bak, tippfunktion och vinsch. Nu kan jag minsann lagra gödsel som man ska ch som jag tänkt från början! Ja, det är helt enkelt ett skitsläp jag köpt ;-) Där hästgödseln ska lagras inför borttransport. Tror det blir kanon! Jag är så nöjd.


Med bygget går det annars bra. Jag slipade och spacklade lite igår. Grabbarna jobbar på ikväll med så nu är väl alla väggar gipsade, 3 av 4 väggar spacklade, dörrkarmar och trösklar i stort sett klara tror jag. Förhoppningsvis ska ena väggen tapetseras nu i veckan så att vi kan hänga upp värmepumpen igen, innan det blir för kallt inne. Igår kväll var Erik dessutom jätteflitig och lade nytt golv i hallen, samma som det är i badrum och kök, så att det ser lika ut där. Blev himla snyggt och han slängde ihop det på ett par timmar. Duktig älskling.


Nu ska jag strax sova, efter en dusch. Blev bara 1,5-2 timmar sömn för mig i natt så jag behöver ta igen det. Men nu är jag faktiskt piggare än jag varit på hela dagen. Gjorde nog nytta att köpa släp och sen vara ute hos hästarna i friska luften. Usch vilket skitväder förresten, snöblandat regn, blåst och 0 grader typ. Blä

Av Louise - 7 januari 2012 22:20

Började dagen med en tur till tippen, bygghandeln och tapet/färghandeln. Sen tog min ork slut och spenderade några timmar på soffan, vilket gjorde att huvudvärken gick över. Efter lite stallsysslor (fick slänga ut en stor del av denna hösilagebalen också, den förra med, för det är massa jord i, tror jag, de har varit slemmiga, geggiga och mörka, men inte luktat illa, men jag har slängt det för säkerhets skull) fick jag orken tillbaka och gjorde middag tillsammans med Erik. Kvällen har jag spenderat fram tills nu med att spackla en vägg som grabbarna gipsat. De har även reglat taket och sågat upp hålen för dörrarna. Blir en del jobb i morgon med alltså. Men vi valde en tapet idag som förhoppningsvis levereras i veckan - men min favvofärg ROSA! :-)


Medans jag spacklade kom jag och tänka på Jumpers gamla hit - Du är så vacker utan spackel, den är bra faktiskt. Och nu tittar jag på filmen Dumpad, som jag säkert sett 3 gånger, men den är underbart bra, speciellt när Aldous Snow sjunger Inside you. Måste kolla om den finns på Spotify....


Tyvärr kom inte syran hit idag, det blir en annan helg inom en snar framtid när vi inte har så mycket byggande på gång.. eller när Ingemar också kan följa med så att han kan hjälpa till ;-)


---------------

Uppdatering: Låten fanns på Spotify med Infant Sorrow, wehoo!

Av Louise - 6 januari 2012 22:06

Idag har vi verkligen fått gjort mycket på kort tid. Så skönt att det fortfarande är två lediga dagar kvar dessutom. Jag var ute och gav hästarna frukost kl 7 och passade på att mocka och borsta dem allihopa innan jag kröp ner i sängen igen och sov några timmar till. Underbart att få sova ut ordentligt!


Vi har under dagen rivit ner tak, lister och 6 lager tapet i vårt nya "mysrum" där det snart kommer att stå en kamin och en soffa. Har inte tagit jättemycket bilder under dagen, det är väl roligare att göra när det börjar bli fint med ny tapet och sånt. Men här får ni se lite grann:


       


Erik började riva ner listerna och panelen i taket medan jag rev ner tapeten. Fick tillslut bort alla sex lager tapet så blev det bara en träskiva kvar. Vi har också slängt ut dörren till övervåningen för där ska vi sätta in en ny.


Det är roligt med gamla hus med självdrag.. när vi rev loss golvlisterna så kunde man se ner till marken under huset... de har alltså tätat huset med listerna, och det är inte golv under vägarna.. får bättra på det där också lite innan vi gipsar upp väggarna.


I morgon ska vi till tippen med allt skäp, sen ska vi till bygghandeln och köpa trä och gips. Sen blir det att handla mat och på eftermiddagen kommer min syster och barnen, kanske mina föräldrar med, på en lite kort visit. Ingen lång sovmorgon i morgon alltså, men kanske på söndag. Erik och Patrik skulle jobba på med att gipsa väggarna och dra om elen lite i morgon med tror jag.

Av Louise - 5 januari 2012 20:03

Så skönt det har varit med kort arbetsvecka, och va skönt det ska bli med lång helg. Blir väl inte så mycket vila dock för det är massor som ska bli gjort. Idag när jag kom hem så spenderade vi två timmar i hästhagen med att göra i ordning inne i ligghallen och på grusgången. Bädden i ligghallen var halvt förstörd efter regnstormarna som varit, massa blött gegg som vi nu mockat ut och fyllt på md ny halmpellets. Jag hade en smart idé, som Erik genomförde, och det var att hämta trädgårdstraktorn med plogblad och skrapa ut geggan precis vid öppningen :-)


 


Efter det så slängde vi ut all hösilage som låg kvar i hagen som hästarna trampat ner efter att ha haft balarna inne i hagen under julveckan. Det var flera hundra kilo som gick till spillo där. Men nu äntligen är det borta så det ser lite finare ut.


Jag ska nog se till att få lite sovmorgon de här dagarna men annars ska vi nu påbörja renovering på nedervåningen så att vi kan installera kaminen. Det ska rivas tapet, litser och tak och sedan ska väggar gipsas.. får väl ta lite bilder så ni hänger på framgångarna.


Nu tittar jag på min favvo Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern medan Erik monterar ner möbler i rummet bredvid.

Av Louise - 2 januari 2012 20:50

Har noga funderat och reflekterat på vad som hänt 2011 och vad jag kan skriva i min årskrönika. Kändes som det hände mer 2010 för då blev jag ihop med Erik och flyttade till hus, köpte bil och fick fast jobb. I år kan jag bara peka ut två händelser som är lite mer speciella.


Jag kan faktiskt inte rangordna vilket som är störst och mest betydelsefullt men för husfridens skull så väljer jag att nämna vår förlovning först. Vilket får mig att inse i skrivande stund har jag glömt ta på mig ringen…. Attans..


 


Men det är ju såklart en stor händelse och under året har det blivit mycket diskussioner om vårt framtida bröllop och vi har varit och tittat på lokaler och gjort upp en preliminär budget. Vi (jag) kom då till insikt att det inte finns pengar till något bröllop under 2012. Främst på grund av speciella händelsen nummer två detta året;


   


Nämligen köpet av Lindar, vilket gjorde det möjligt att flytta hem hästarna till gården. Detta ”projekt” har sugit fruktansvärt mycket pengar och jag vågar nog egentligen inte riktigt summera hur mycket för då blir det nog tydligt att det var hela bröllopsbudgeten som rök där… och mer lär det bli detta året, men jag ska försöka hålla igen lite så att Bröllop 2013 fortfarande kan genomföras. Hur som helst så får jag ju säga att det varit värt det, får man hoppas. Jag ångrar det i alla fall inte. Jag är så otroligt nöjd med Lindar och det är helt underbart att ha hästarna hemma, även om mycket tid går åt till stallskötsel, stängsling, dränering, fodring m.m som man inte lagt lika mycket tid på innan, så överväger det att slippa åka fram och tillbaka till stallet och kunna rida när man vill och när det passar. Och att se dem, deras vanor, hur de interagerar med varandra och att ta del av deras vardag är intressant och givande. Jag älskar det! Och Erik han trivs med livet på landet och är just nu väldigt inriktad på att köpa traktor. Någon som vet en bra till salu?


     


På något sätt är ju dessa två händelser väldigt avgörande för resten av livet. Jag och Erik har tagit ett steg framåt och är ense om att det är med varandra vi ska dela livets motgångar och medgångar. Och mitt hästintresse är inte längre en fritidsaktivitet utan ett sätt att leva; det är något som är en del av vardagen och som påverkar alla beslut jag gör. Man måste ordna hästvakt när man ska bort, man måste fodra hästar på helgmorgnar istället för att sova ut, man måste gå hem från jobbet i tid för att ge hästarna mat, man måste ägna daglig tid åt att kolla stängsel, mocka och visitera hästar, man måste få ihop budgeten för nästa månad så man kan köpa pellets till ligghallen, man måste ha koll på vädret så man vet när det är lämpligt att skörda, man måste ringa runt och leta på nätet efter maskinstationer och bönder man kan anlita, ha bra kontakt med myndigheter och kolla upp alla regler som gäller, och spara kvitton för allt man köper… Mycket man inte tänkt på innan och mycket nytt att sätta sig in i. Kan säga att jag ett tag kunde Jordbruksverkets hemsida utantill nästan..


 


I övrigt under året så har det skett mycket renovering och byggnationer hos familjen Adolphsson-Gunnarsson, och det lär fortsätta även under 2012. Nu främst blir det installation av kamin och för detta behöver väggar och tak gipsas samt väggar tapetseras och vi får väl se om golvet behöver förstärkas…


      


Kom på en sak till som ju hände 2011 och det var att jag fyllde 25 och vi hade en gemensam fest jag och Erik i maj. Det blev en himla bra fest, vi hade fantastiskt tur med vädret och jag kommer länge att minnas denna underbara dag som släkt och vänner förgyllde.


   


2011 avslutades med julfirande både i Småland och Göteborg och sedan en supertrevlig nyårsafton.


       


Det får avslutas dagens långa inlägg. Med hopp om framgång och en god fortsättning till er alla!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se