Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 30 maj 2012

Dumma älgar

Av Louise - 30 maj 2012 22:30

Idag har älgarna hållt mig sysselsatt, när jag kände att jag skulle få ta det liiiite lugnt för en gångs skull.. senaste veckan har gått i ett alldeles för högt tempo och jag har inte gått och lagt mig före kl 12 en enda kväll, och så upp igen kl 06. Det har varit en veterinär här två gånger för att titta på Bluie och han går på medicin nu 3 ggr/dag vilket tar en massa extra tid och energi. Vi har nästan fått stängslat färdigt för lammen (som borde få komma ut nu) men det fattas 20 meter stängselnät.. ruskigt irriterande. Grannen sa att han skulle ordna lite begagnat åt oss men nu har det gått 4 dagar sedan dess... snart får jag väl åka och köpa en 100-metersrulle till. Så attans dyrt med fårnät bara.


Bluie går i vinterhagen själv, som sjukhage, så Lindar har kunnat beta dygnet runt i en vecka (de gick några timmar på kvällen eller hela natten i vinterhagen innan, för att banta)... det syns på magen nu att han äter mycket, så idag köpte jag en munkorg/betesreducerare som han får testa nu över natten. Han får väl ha den halva dygnet i början så jag vet att det funkar. Men han gjorde inga större försök att få av sig den och han har nog redan fattat hur man gör för att få i sig gräs. Jag har annars varit emot sådana men just nu ser jag inget val för Lindars del. Jag frågade veterinären vad hon tyckte om dem och hon rekommenderade dem starkt, "absolut hellre munkorg än att hästen är för fet" sa hon. Heimir håller sig jättefin i hullet, så han slipper.


Igår hann jag inte rida så det gjorde jag idag men jag hann inte så långt på grusvägen innan Heimir stannade plötsligt och då såg jag en älg framför oss. Så vi vände. Tur var väl det, för då red jag runt hagen istället och upptäckte då att stängslet var sönder (jag går inte runt den stora hagen och kollar stängslet så ofta så jag vet inte hur länge det varit sönder, men jag rider runt minst en gång i veckan och det är ju bra, uppenbarligen). Den övre tråden var av på ett ställe och på två andra ställen hängde det mycket. Dumma älgar!!! Det är två unga älgar som bor här nu (en har varit här under vintern/våren men nu har hon hittat en partner) och fram tills idag så tyckte jag att det var jättehäftigt. Men ska de börja ha sönder mitt stängsel så vill jag inte ha dem här. Så jag fick rida tillbaka med Heimir och istället hämta stängslingsgrejer och arbeta lite... hann därför inte med att motionera Lindar idag och var inte inne förrän 21:30. Samma tid som jag varit varje dag nu i snart två veckor.


Nu är alla gårdens djur färdigfodrade och medicinerade för idag så jag SKA gå och lägga mig nu. Jag orkar inte med att arbeta en dag till efter att bara ha sovit 5-6 timmar. Tyvärr håller Erik på att jobba och sitter och pratar i telefon på kontoret som är bredvid sovrummet, så jag kommer nog inte kunna somna.. men jag ser fram emot att ligga er ändå.


 

<3 Ullared <3 Hihi

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se