Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 31 maj 2012

Be careful what you wish for

Av Louise - 31 maj 2012 08:19

Idag var en av älgarna död. Låg på motorvägen utan huvud i morse, sa min granne när han åkte till jobbet. Igår svor jag över dessa älgar som hade sönder mitt staket. Och i förrgår pratade jag med grannarna som bor närmast vägen och de hade också sett älg/arna i närheten och de berättade en massa historier om älgar som varit här förr men de flesta har gått samma öde till mötes... de går över vägen i skymnings- eller gryningstid. För inte så många år sedan omkom en taxichaufför på natten i kollision med en älg utanför deras hus.


Jag såg älgarna så sent som igår kväll kl 21 när jag stod och lagade stängslet. (jag såg ju en även när jag red tidigare) Jag ropade och vifftade för att skrämma dem bort från hagen, i hopp om att de inte går nära stängslet igen. Det gav föga effekt. Men Lindar kom till undsättning och travade raskt fram mot dem (modig häst! och fullständigt översocial), vilket gjorde att båda älgarna sprang iväg. Men jag tror inte att det var då som de sprang ut på motorvägen. Det måste varit i morse eftersom kadavret låg kvar på vägen. Polisen borde väl flyttat undan det annars.


Nåväl, nu återstår att se vad som händer med den andra älgen. Kommer han/hon stanna kvar orolig i närheten eller flytta för att leta ny partner?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se