Tigers blogg

Alla inlägg under maj 2012

Av Louise - 17 maj 2012 22:29

Det har varit skönt att vara ledig och även om jag ska jobba i morgon så att det inte blir en lång helg, så har det varit bra att ha en extra dag att förbereda för helgen, och att vara ledig. Lång sovmorgon, men sen har vi städat, handlat, motionerat hästar, verkat hovar, och grannarna med hjälp av Erik har tömt förrådet där det snart ska bli extra höloft. Ett bra dagsverke. På lördag kommer mina och Eriks föräldrar för att fira Erik som fyller år, så det känns bra att ha städningen och handlingen klar.


I morgon blir det som sagt jobb några timmar, kanske hinner jag klippa mig också och sedan kommer Kim på kvällen, så blir det grillning och helg. Får hoppas att blåsten lugnar sig lite.. jag skulle vilja ha lite sommar och värme! Det vill nog hästarna med. Det är blåsigt där ute på fältet och de har blivit väldigt blöta, så de har fått spendera nätterna nu ett par dagar i vinterhagen där de kan gå in i ligghallen.


Ska försöka ta lite nya bilder på lammen och lägga upp. De har blivit stora nu! Och igår fick de äta gräs för första gången, och det var mumsigt tyckte de. Det är snart dags för dem att få komma ut - stängsel är beställt!

ANNONS
Av Louise - 14 maj 2012 21:00

Så har det varit måndag igen och arbetsveckan började som vanligt. Skönt är ju att man är ledig en extra dag denna veckan. Jag ska dock jobba på fredag, men det är ändå en kortare och lugnare jobbvecka.


Helgen var bra, vi var hos Kicki på kalas och det var trevligt att träffa vänner och se lite av Göteborg. På söndagen åkte vi hem efter frukost hos mina föräldrar och sen fick vi massor gjort hemma; klippt gräs, Erik fixade bromsarna på traktorn, jag motionerade hästar, stängslat lite, tvättade, grillade m.m


Lammen växer och äter mindre mjölk... jag vet faktiskt inte hur länge de ska ha mjölk och när man bara ska ge hö och pellets? Får ta reda på detta. Lindar äter och växer han med.. han är en riktig tjockis. Han får gå i vinterhagen några timmar om dagen men jag tror inte att det hjälper. Så som gräset växer nu så finns det gott om mat för honom där med. Jag har ökat träningen, men han skulle nog helt enkelt behöva mindre gräs...


Jag ska nog gå ut till honom nu och flytta över honom till betet med de andra, och så ska lammen få kvällsmat. I helgen blir det kalas för Erik som fyller år så det kommer lite folk och förhoppningsvis ska vi få lite annat vettigt gjort också.. Höskörden närmar sig snabbt så jag måste hinna få färdigt höloftet tills dess!

ANNONS
Av Louise - 12 maj 2012 10:59

Idag fyller systrarna Broman år och jag och Erik skall upp till Göteborg och fira dem ikväll! Snälla grannarna ställer upp som lammvakter, och hästarna klarar sig själva nu på betet.


En gammal skön bild från 2007 på dagens födelsedagsbarn:

 I natt har jag nästa inte sovit alls, för det har varit sånt oväder ute. Flyttade hästarna från betet tillbaka till vinterhagen nu några timmar innan vi ska åka så att Bluie kan få gå in i ligghallen och torka (han är ju lite fin i kanten) och Lindar behöver paus från betet så han inte sprängs. Får se om jag struntar i att rida, fastän jag borde, men det ösregnar och blåser massor just nu...


Det ska bli bättre väder i morgon så förhoppningsvis blir det mer gjort då. Blir bara ett kort inlägg, hoppas ni får en bra helg!

Av Louise - 8 maj 2012 22:30

Börjar med att ursäkta bristen på inlägg senaste veckan. Det var fullt upp förra veckan med att förbereda inför kollegornas ankomst på torsdagen och i helgen hade vi besök av min vän Christina och min familj. Vilket fantastiskt väder vi hade förra veckan, och som sagt blev det mycket gjort hemma. I torsdags när alla kollegor åkt (utom en) så blev jag och Kicki sittandes i solen på altanen och bara njöt en lång stund. Det var så varmt och skönt, och jag var helt slut.


Under fredagen njöt jag också av att vara ledig (inte från jobbet men från hushållssysslor) och tog det lite lugnt, åt middag med grannarna och motionerade hästarna. Hästarna var dock lite olydiga och det var alldeles för många lösspringarnde hästar för att det skulle kännas bra! Bluie slet sig när jag skulle flytta över dem till beteshagen för han fick panik i grindöppningen. Då sprang även Lindar ut fast honom fångade jag snabbt för han började beta direk.. När allt var i sin ordning och när jag senare skulle motionera Lindar så var han ganska odräglig och tillslut bestämde han sig för att springa omkring själv på åkern var betydligt roligare än att bli utskälld av mig.. det resulterade dock i att han blev mer utskälld efter att han först sprungit sig svettig. Himla häst. Då var han ganska billig.


Det har gått lite sämre med Lindar det senaste. Han kan inte svänga ordentligt och han har visst lite humör och gillar inte när man ställer krav. Jag har försökt komma på nya lösningar och ransakat mig själv. Och så inser jag att han måste tränas oftare och mer regelbundet. Han har blivit lite åsidosatt. Men i söndags och idag tränade vi och då gick det jättebra! Jag tömkörde idag och det ska jag nog göra nu en tid för det tror jag är nyttigt och han fattade och gjorde rätt.


Idag var det dock Heimir som inte skötte sig. Det är ju inte många dagar på ett år som vi är osams men idag blev vi det och han stegrade och backade stora delar av ridpasset. Man ska kunna ställa lite krav på en så gammal och välutbildad häst så det var bara trams från hans sida. Först var det lite läskigt och jag blev arg men sen skrattade jag bara åt hans fånerier och det var faktiskt ganska kul. Det var ju väldigt länge sen vi höll på med stegringar. Barbacka var jag med, men det var inga problem att sitta kvar. Men det lär väl kännas i låren i morgon.


I lördags var som sagt min familj här och det var trevligt. Christina kom också och hon stannade till måndag morgon. Jättetrevlig helg alltså med socialt umgänge och vi tog det lugnt men fick ändå gjort lite nyttigt (sågat och lastat ved bl.a.) Vi var på bio i lördags och åt på restaurang i söndags.


Lammen växer sig stora och springer runt och leker vilda lekar. De är så söta! Men nu får jag nog börja dra mig mot sängen. Bye

Av Louise - 1 maj 2012 21:37

Hästarna brukar få ett vårbad ungefär vid den här tiden men i år blir det lammen som fick bada först. Jag tror inte att lamm brukar bada, men det får mina göra. Man vill ju inte gosa med dem om de ska vara smutsiga hela tiden. Och än så länge är de i en väldigt behaglig storlek för att tvinga dem att göra sådana här saker. Jag ska inte gå så långt att jag säger att de tyckte om det, men de satt snällt i baljan hela tiden och lät sig tvättas och sedan torkas. Det var inte som att bada en panikslagen katt, som jag hade förväntat mig.


       

Mina gullungar!


Annars har vi fått förbaskat mycket gjort här hemma idag med och vi har varit ute hela dagen, just därför är mina kinder rödrosiga och min vänstra axel lite solbränd. Jag tror att man kommer sova gott när man varit ute i solen hela dagen och dessutom kroppsarbetat tills man är helt slut... Har förberett massor inför mötet med kollegorna på torsdag när vi ska vara här hos mig. Nu orkar jag inte rapportera mer, får bli en annan gång.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se