Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 31 mars 2013

Tur man gymmar

Av Louise - 31 mars 2013 22:03

Ja det är nog tur att jag byggt upp lite muskler på gymmet så att jag orkar med min fritid.. Idag har vi hållt på med veden hela dagen. Erik och Frank har sågat och jag har burit. Det gick ändå himla bra. Nu när man satt sig i soffan så känner man sig trött, men inte helt utmattad och jag har inte ont någonstans. Jag är nog ändå rätt stark och uthållig :-) Det har blivit mycket bättre med mitt finger också och det gör inte så ont längre. Nageln är dock fortfarande blå och fin.


Igår hade vi familjemys och åt god påsklunch och sedan lammkotletter på kvällen. Det var kul att träffa både mina och Eriks föräldrar och det var skönt att bara vara ledig och sitta och prata lite för en gångs skull. Tyvärr hade vi inga lamm att visa upp men det kan inte vara så långt kvar nu för Frida tycker jag.


Lite bilder från vårt arbete under helgen:


I fredags jobbade vi också hela dagen med veden och då stod jag mest vid klyven. Så här såg det ut när vi precis börjat:

 


Och så här ser samma hög ut nu, efter fedagen och att Patrik och ett gäng (bl.a. min pappa) klöv mer igår. Dessutom har vi nu fått ihop 3 säckar (som står bredvid) med sågspån, som jag förhoppningsvis får använda som strömedel till ligghallen nästa vinter :-)Fikapaus idag i solskenet. Det har verkligen varit underbart väder idag, varmt och skönt i solen så man fick gå lätt klädd när man arbetade, men kallt så att marken håller sig bra och det blir inte lerigt när vi kör med traktorn. 

 


Här står Erik och Eric (Frank) och sågar för fullt. (Bild från i fredags, det var inte riktigt lika varmt då)


 


Idag har vi inte klyvt någon ved utan har försökt få sågat upp så många stockar som möjligt. Erik och Frank sågade och jag bar runt alla stubbar som de producerade och staplade dem fint i högen. Nästan allt till vänster om den blå spaden har vi producerat och jag burit idag. Det är ungefär 2/3 av högen. Det är minsann rätt många träd och några ton som jag lyft omkring. Får se hur det känns i kroppen i morgon. 


Det är inte så många stockar kvar att såga upp av hela det lasset vi fick hem. Så förhoppningsvis blir vi klara med det i morgon medan vi har tillgång till flera motorsågar om vi lånat ihop. Sen ska allt klyvas och packas i säckar också bara...


Nu har vi för en timme sedan släppt av Frank vid tåget för han skulle hem till i morgon. Så i morgon blir det bara jag och Erik som ska arbeta. Patrik och Iris är säkert med en stund också. Jag ska smörja och damma av min cykel med för nu ska jag börja cykla till stationen, så jag blir fit och snygg till bröllopet. Lite kondis behöver jag allt. Och så ska vi putsa igenom hagarna i morgon med om det blir fint väder.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se