Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 31 mars 2015

Klar

Av Louise - 31 mars 2015 22:56

Ingen bebis ännu så idag fick jag gå den kursen som jag ville. Det var en kurs om Hallands berggrundsgeologi där SGU berättade lite om sin forskning, mycket just i Varbergs kommun. Jag har ju hört Jenny tala innan och har fått lite förhandsinfo och det är så himla intressant! Och nu är jag jättenöjd för jag känner att jag hann allt jag måste och ville innan min ledighet så nu kan jag förhoppningsvis varva ner. Fast det lär väl ta några dagar.. än så länge har jag svarat på mejlen flitigt...

Lite bilder från idag:
En intresserad exkursionsgrupp lyssnar på geologen som verkligen brinner för detta - vilket gör det så spännande att lyssna på.

Här ser vi först häftiga mineral som endast bildas vid extrema tryck och temperaturer, långt innifrån jordens inre. Faktum är att vi haft en bergkedja likt Himalaya här för rätt många miljoner år sedan, när superkontinenten Rodinia bildades. Och här i Veddige där jag bor går gränsen mellan två kontinenter. Häftigt att kunna studera detta nu när jag ska rida i skogen och se på bergshällar.

Här har vi en Skenegnejs, även av vetenskapsmännen kallad "slabbedabb" gnejs. Den har varit med om så hög temperatur att den varit flytande vilket man ser på ådrorna.

Till sist en bild på en charnokitiserad varbergsgnejs med snygga diabasgångar i, som också är helt deformerade av högt tryck och temperatur.

Ja det finns mycket man kan säga om vår unika berggrund, men inte nu.

Hade en bra utflykt till Gekås igår. Jag köpte inte allt för mycket och hade en supertrevlig dag med syrran och barnen.

Älsklingen är äntligen hemma från Stockholm där han varit sen i söndags. I morgon ska han jobba aslänge men sen är han långledig över påsk. Så får vi se när bebis behagar komma ut :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se