Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 12 november 2016

Äntligen på plats

Av Louise - 12 november 2016 23:35

Efter goda insatser under veckan då jag dragit stängseltråd medan Linnéa sovit middag både måndag, tisdag och onsdag så kunde vi efter ett kort slutförande pass idag på morgonen ÄNTLIGEN släppa både hästar och får i vinterhagen. Linnéa blev hemskickad från förskolan i tisdags pga ögoninflammation, så jag har haft mina första vabdagar. Ingen fara med henne dock, hon var ganska bra redan på onsdagen men mamma var hemma med henne för säkerhets skull även på torsdagen.

Hur som helst så har vi grejat ute mer eller mindre hela dagen för att djuren ska ha vatten, foderplatser, strö i ligghallen, ström i staketet m.m Erik har också sågat och målat panel till liggahellen. Det återstår ju lite panel längst upp, vindskivor och plåtarbete. Men djuren kan vara där ändå och de har åtminstone varit där inne och kollat allihopa. Men sen finns det lite gräs att äta så det lockar mer att vara ute.

Gött att ha dem på plats i alla fall. Det blir lättare med fodringar framöver och vi slipper ha trädgårdsslangen i duschen..

Den gamla ligghallen, som vi byggde förra året i maskinhallen och som nu är innanför den nya utbyggnaden, är bara tänkt för fåren. Det är därför vi satt en regel för öppningen där så fåren kan gå in men inte hästarna. Och eftersom det bara är två hästar här än så länge så har jag inte tänkt ströa hela ligghallen. Onödigt att ha större bädd än man behöver.

Imorgon fortsätter vi jobba ute och så ska vi äta middag hos mina föräldrar på kvällen. Farsdag är det ju desutom..

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se