Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 14 november 2016

Nytt utseende

Av Louise - 14 november 2016 21:14

Uppdaterade utseendet här på bloggen lite, känns som det var länge sen, och en sommarbild i headern är väl bara deprimerande när man tittar ut i mörkret, regnet och blåsten. Usch va man inte är ridsugen.. Men igår var det desto bättre så då passade jag på att rida Lindar när Linnéa som middag. Första gången på hästryggen på 6 veckor. Nu har han dessutom skor runt om sen två veckor tillbaka då hovbölden på bakhoven har förstört såpass mycket att han behövde en helsula och sko som skydd. Min plan är fortfarande att låta honom gå barfota sen igen när alla hovar läkt och vuxit ut bra, men vi får väl se hur det funkar. Insåg förra veckan när vi hade minusgrader hela veckan att jag inte har några broddar till honom heller. Har visst gett bort den lådan till nån eller jag vet inte vart jag gjort av den.. får bli Gekås besök denna veckan, det finns säkert broddar där! Vad jobbigt det är att ha skodd häst på vintern insåg jag. Broddar och snösulor och allt man måste meka med... Hur som helst så var han väldigt trevlig att rida och det skulle vara skönt om vi kunde komma igång med ridningen lite nu när bygget är lite mer färdigt.


Erik fortsatte med panelen till ligghallen igår och blev nästan klar med en kortsida. Vi målar brädorna inne i maskinhallen så att de får torka innan vi sätter upp dem. Jag säger "vi" en jag menar Erik :-) I helgen var det bara han som jobbade med bygget faktiskt. Dock var jag ju ute och stängslade och förberedde vinterhagen för får och hästar i lördags så att vi äntligen kunde släppa ut dem! Hästarna har hittills inte visat så mycket intresse för ligghallen men de blev hemskt glada att det nu har lite gräs att äta. Fåren däremot betade också gräs hela första dagen men sover gärna inne i ligghallen och idag när det har regnat har de nog hållt sig mest inne tror jag. Men det känns ju bra att de kan välja själva hur de vill göra. Fåren har fått en egen utfodringsstation under soltaket där ute, och så har jag stängt av runt där så inte hästarna kommer dit och äter upp deras hö. Hästarna får hö och halm i sina slowfeedingnät men har som sagt hittills inte varit så intresserade av det då det finns lite gräs att beta först.


Heimir verkar inte komma hem över vintern då syrran har ordnat ligghall till dem hos sig så han fortsätter vara utlånad. Jag är inte ledsen för det då han får mer motion av syrran än vad jag kan erbjuda honom här. Dessutom har hon ju mycket finare hagar och jag vet att han blir väl omhändertagen. Blir ju lättare att mocka efter och fodra två hästar här än fyra med, men det hade ju såklart också varit roligt om de var här så vi kunde träffas oftare jag och syrran och rida ihop. I nuläget har vi ju 12 får också och det är ganska många har jag insett. De tar upp stor plats, äter mycket och bajsar asmycket.. jag tror inte vi ska ha fler.. Men de är mysiga också.


Igår kväll var vi hos mina föräldrar och åt farsdagsmiddag. Sällan vi träffas och äter ihop hela familjen fastän vi bor så nära, men det är trevligt när det väl händer. Erik fick en SPA-vistelse med hotellövernattning i farsdagspresent och det ska vi utnyttja i januari. Det kommer bli första gången vi lämnar Linnéa över natten. Till mormor då, vi kommer inte lämna henne hemma själv förstås. Men det är jag inte alls orolig för, det är hon redo för.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se