Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 7 december 2018

Hej igen:-)

Av Louise - 7 december 2018 21:11

Det går sådär med den här nystarten av bloggen. Det är mest för att jag inte hunnit skriva ikapp om allt jag hade tänkt skriva om, och då blir det så långa inlägg och jag måste leta upp bilder och sånt och därför en större insats och då känner jag att jag inte hinner. Men jag kanske ska släppa den planen och blogga lite mer spontant istället och så får de där längre inläggen komma när de kommer helt enkelt.

Idag har jag och min pappa varit på utflykt med barnen, långt in i skogen utanför Ullared och kollat på en hästtransport. Den har jag tänkt köpa. Jag är väldigt planerande och har stort kontrollbehov i vanliga fall men när det gäller utgifter är jag tämligen spontan :-p What can I say? A girl likes shopping.. Vi kör ju djur och grejer regelbundet och hittills har vi samsats om en hästtransport jag och min syster, men det är smidigt att ha en egen tycker jag. Och så dök det upp en i fint skick till bra pris på annons i förrgår och då får man ju slå till tycker jag.

Imorgon är det dags för det årliga pepparkaksbaket hemma hos mamma och på söndag åker sista lammen till slakt. Då blir det lite lättare med fodringar och så för då är det bara 4 hästar och 5 får kvar. Diddi har flyttat men Heimir flyttade hem för ett par veckor sedan då syrran köpt en ny ponny. Har jag sagt det? Heimir har gått hos syrran 3 månader i alla fall som sällskap till Piggelin då Snäckan är såld. Men nu är han hemma och jag hoppas kunna komma igång med ridningen lite även om det är den tråkigaste tiden på året nu.. Men vi har nog haft den torraste november på flera år. Det har kanske inte varit så soligt utan mest mulet men inte regn och storm som vi är vana vid. Även oktober var okej och vi fick in en bra andra skörd med 21 ensilagebalar så nu känner jag mig trygg med att vi har tillräckligt med vinterfoder. Vi fick stängslat en ny jättestor hage så lammen har kunnat gå på bete länge vilket sparade en del foder med. Och de har vuxit bra ändå för vi fick jättebra slaktvikter på bagglammen som vi slaktade för 2 veckor sedan. Fontana och Viking gick på bete hela oktober så det gick inte åt så mycket hö under hösten då det mest var Diddi och Beda som åt.

Vi har kommit ganska långt med att göra iordning vardagsrummet. Vi köpte faktiskt de sofforna vi kollade på i somras och de levererades nu i november. Innan det har vi tapetserat och målat om. Det återstår lite småfix med tavlor och vi hade tänkt ha en fåtölj eller två också. Ska ta lite bilder så ni får se. Sen, om vi hittar något bra ekvirke som är torkat, så ska vi bygga nytt soffbord och tv-bänk. Svårt att få tag i möbelvirke?!?

I helgen var vi på julmarknad på Wapnö med Eriks familj. Duggregn och kallt så det var väl inte så mysigt men annars var det en fin marknad och god mat på slottet. Måns och Linnéa skötte sig bra och de är väldigt lätta att ha med sig på saker faktiskt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se