Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 2 januari 2019

Gott nytt år

Av Louise - 2 januari 2019 17:45

Nyår firade vi i Ystad, hos kära vännerna Christina och Eli. Eller, de bor ju egentligen i Göteborg men Eli är från Ystad och vi blev inbjudna till deras nyårsfest med några av hans gamla klasskompisar. Vi brukar ju annars alltid ordna nyårsfest hemma men det var riktigt roligt att vara borta för en gångs skull och det ordnade sig bra med djurvakt också. Det var maskeradfest med filmtema och jag var utklädd till Sandy, från filmen Grease, och Linnéa var Pippi och Erik var Emil i Lönneberga. Måns fick ingen utklädnad och han var ju inte med så länge heller för han skulle ju sova tidigt.

 

     

 

Vi hade delat upp matlagningen mellan oss, så ett par hade hand om förrätten och vi fick två olika toast, en med räkröra och en fetaoströra. Till varmrätt fick vi lax med potatisgratäng och efterrätten hade vi hand om. Jag hade svårt att bestämma vad vi skulle ha och är ju inte heller van vid att bara ha hand om en rätt, så vi gjorde en dessertbuffé med 5 olika saker. En ostbricka med kex och marmelader, en saffranspannacotta med hallon, vit- och mörk chokladmousse, mandelmusslor med grädde och frukt/bär och minipavlova med grädde och frukt/bär. Jag tror att alla hittade något som de gillade.

 

     

 

På nyårsdagen hängde vi kvar en stund i Ystad och gick en långpromenad längs stranden. Bilresan på typ 3 timmar gick bra både dit och hem. Frank var med oss så vi satt lite trångt i bilen men det gick bra, vi turades om att sova lite och ingen av barnen var ledsna. Vi stannade och åt på vägen så att de fick en paus. Linnéa har precis bytt bilstol så att hon nu åker framlänges och Måns har fått ta över hennes gamla stol och han trivs mycket bättre i den än i babyskan skyddet för där såg han ingenting. Han ser Linnéa bättre också så han sitter och leker med henne lite ibland när han är vaken. Innan har han inte tyckt om att åka bil några längre sträckor om han inte sover, men det går bättre nu. Dock gillar han inte när det är mörkt så att han inte ser, då brukar han vara ledsen. Men denna gången gick det jättebra.

 

Bilder från promenaden på nyårsdagen:

                 

 

Nu väntar ett nytt år med nya utmaningar och upplevelser. 2018 var ett jättebra år för mig, jag hoppas att 2019 blir det med, men det kommer väl inte bli riktigt samma för vi ska ju inte få barn igen detta året och att 2018 var så bra var ju delvis för att jag var ledig nästan hela året och det kommer jag ju inte vara i år. Hoppas ni får en fin start på nya året och hade en bra nyårsafton!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussar...

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se