Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 1 april 2019

Lammisar!

Av Louise - 1 april 2019 22:21

Igår kom årets första lamm. En tacka fick trillingar helt oväntat. Hon har bara fått två lamm per år innan men hon är en bra mamma och verkar klara av att ta hand om alla tre än så länge. De är ju så söta! Man har ju längtat så efter de här ulltussarna!

Oväntat säger jag för vi hade inte väntat oss några lamm igår. Ingen av tackorna såg direkt redo ut och jag såg inga tecken när jag lunchfodrade kl 14 men kl 16 ringde en av tjejerna som har häst här och sa att det kommit ett lamm. Men det var ju en rolig överraskning. Vi satt och fikade med massa grannar men det blev ju ett trevligt avslut för alla att gå ut och kolla på små nyfödda lammisar.

Hoppas att resten av lamningarna går lika smidigt. Hon klarade sig helt själv och allt gick bra.

Man är ju nyfiken nu på hur många lamm det ska bli. Två av tackorna som är kvar här fått trillingar innan. En av de grå tackorna som alltid fått två lamm är dock ofantligt bred så jag tror nog hon får tre med. Blir också spännande att se om alla lamm blir vita för i år har vi ju använt en vit bagge för första gången. Ett av våra egna bagglamm som vi rekryterade till avelsbagge. De första lammen är jättefina i alla fall så jag hoppas han gjort ett gott jobb.

Imorgon bär det av till Stockholm för min del. Konferens med jobbet. Erik får hålla ställningarna själv hemma med lamning, Linnéas födelsedag och Måns, som fortfarande ammar på nätterna.. ack ve, hur ska det gå? Jag har stor tilltro till min man så han kommer klara det fint, dessutom ska mormor hjälpa till, men det blir nog en jobbig natt för min lilla Måns.. Undra om jag själv kommer sova? Man längtar ju efter att få kunna sova en hel natt för en gångs skull men kanske ligger jag och grubblar hela natten istället. Vi får se..

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SPA

Av Louise - 25 februari 2019 22:41

  Idag har jag och min man fått lite kvalitetstid för oss själva då vi besökt Falkenbergs strandbad. SPA, god mat, bastu, varma bad, eldrelax och massa tid att bara njuta och prata. Det har vi längtat efter så länge och äntligen blev det av. Eriks ...

Av Louise - 20 februari 2019 09:02

Idag för precis ett år sedan kom han äntligen ut, vår fina Måns. Kl 8:56 på morgonen. Jösses vad snabbt året har gått. Haft lite presentöppning i sängen nu på morgonen innan Erik åkte till jobbet. Han var väldigt svårväckt idag Måns och det ä...

Av Louise - 29 januari 2019 23:34

Min stackars Fontana är tyvärr sjuk sen en vecka tillbaka. Troligtvis fång, av okänd anledning.. fång är en grym sjukdom och man vet inte alltid orsakerna till varför det uppstår men för Fontanas del så kom det förra veckan när det blev fruset, halt ...

Av Louise - 23 januari 2019 09:52

Det är så typiskt. När man ska upp för att man har en tid att passa, de dagar som Linnéa är på förskolan, då sover barnen som grisar och jag måste väcka dem vid 8 för att hinna. Då blir det stressigt för att Linnéa inte är på humör och inte kan skynd...

Av Louise - 2 januari 2019 17:45

Nyår firade vi i Ystad, hos kära vännerna Christina och Eli. Eller, de bor ju egentligen i Göteborg men Eli är från Ystad och vi blev inbjudna till deras nyårsfest med några av hans gamla klasskompisar. Vi brukar ju annars alltid ordna nyårsfest hemm...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se