Tigers blogg

Senaste inläggen

Av Louise - 21 november 2016 16:56

Nu har jag lite egentid innan middagen och är lite seg efter att ha haft möte och föreläsning hela dagen men ändå rätt pigg fortfarande så jag känner inte att jag behöver en powernap som jag brukar. Passar på att uppdatera bloggen med helgens framsteg istället.

I helgen blev ligghallen nästan klar. All panel är uppe och målad en gång. Vi målar den omgång 2 till våren tänkte vi. Vindskivorna är också uppe och även krubbor till hästarna. Det var svårt att ge hästarna kraftfoder utan att fåren kom och försökte sno allt så nu har de krubbor som sitter för högt för fåren. Skyddsplåt mellan maskinhallen och taket till ligghallen är också på plats och nu återstår att klippa plåten till väggarna och montera hängrännor. Alla djuren verkar trivas där inne och står där gärna, speciellt fåren, när det regnar och blåser. Inatt har vi ju haft storm men ligghallen står kvar och det känns som vi gjort ett riktigt bra bygge!

I helgen har jag också ridit Lindar både lördag och söndag. Två jättehärliga uteritter blev det, första gången på länge. Jag red ju förra söndagen med men förutom det har han ju vilat ca 7 veckor pga hovbölden. Innan det hade han ju problem med framhoven och har gått orent periodvis under sommaren så det har inte blivit någon vettig träning att tala om på länge. Nu hoppas jag att vi ska kunna hålla igång och komma i form då hovarna är på bättringsvägen och han ju går skodd runt om.

I onsdags var jag på Gekås med mamma o Linnéa och trängdes med några tusen andra. Det är inte kul när det är så mycket folk. Visserligen inga köer men fullt i gångarna så det var svårt att ta sig fram och det tar onödigt lång tid. Hittade mycket men inte allt jag skulle ha. Linnéa lessnade tillslut och somnade i vagnen. Men hon skötte sig bra lilla stumpan och det var bra att mormor var med så jag kunde springa och plocka varor lättare.

ANNONS
Av Louise - 21 november 2016 07:46

Då var jag på resande fot igen. Dags för planeringsdagar som går av stapeln i Göteborg i år. Linnéa har sovit gott hela natten och inte gjort ett pip så jag känner mig faktiskt ganska pigg för en gångs skull.

ANNONS
Av Louise - 14 november 2016 21:14

Uppdaterade utseendet här på bloggen lite, känns som det var länge sen, och en sommarbild i headern är väl bara deprimerande när man tittar ut i mörkret, regnet och blåsten. Usch va man inte är ridsugen.. Men igår var det desto bättre så då passade jag på att rida Lindar när Linnéa som middag. Första gången på hästryggen på 6 veckor. Nu har han dessutom skor runt om sen två veckor tillbaka då hovbölden på bakhoven har förstört såpass mycket att han behövde en helsula och sko som skydd. Min plan är fortfarande att låta honom gå barfota sen igen när alla hovar läkt och vuxit ut bra, men vi får väl se hur det funkar. Insåg förra veckan när vi hade minusgrader hela veckan att jag inte har några broddar till honom heller. Har visst gett bort den lådan till nån eller jag vet inte vart jag gjort av den.. får bli Gekås besök denna veckan, det finns säkert broddar där! Vad jobbigt det är att ha skodd häst på vintern insåg jag. Broddar och snösulor och allt man måste meka med... Hur som helst så var han väldigt trevlig att rida och det skulle vara skönt om vi kunde komma igång med ridningen lite nu när bygget är lite mer färdigt.


Erik fortsatte med panelen till ligghallen igår och blev nästan klar med en kortsida. Vi målar brädorna inne i maskinhallen så att de får torka innan vi sätter upp dem. Jag säger "vi" en jag menar Erik :-) I helgen var det bara han som jobbade med bygget faktiskt. Dock var jag ju ute och stängslade och förberedde vinterhagen för får och hästar i lördags så att vi äntligen kunde släppa ut dem! Hästarna har hittills inte visat så mycket intresse för ligghallen men de blev hemskt glada att det nu har lite gräs att äta. Fåren däremot betade också gräs hela första dagen men sover gärna inne i ligghallen och idag när det har regnat har de nog hållt sig mest inne tror jag. Men det känns ju bra att de kan välja själva hur de vill göra. Fåren har fått en egen utfodringsstation under soltaket där ute, och så har jag stängt av runt där så inte hästarna kommer dit och äter upp deras hö. Hästarna får hö och halm i sina slowfeedingnät men har som sagt hittills inte varit så intresserade av det då det finns lite gräs att beta först.


Heimir verkar inte komma hem över vintern då syrran har ordnat ligghall till dem hos sig så han fortsätter vara utlånad. Jag är inte ledsen för det då han får mer motion av syrran än vad jag kan erbjuda honom här. Dessutom har hon ju mycket finare hagar och jag vet att han blir väl omhändertagen. Blir ju lättare att mocka efter och fodra två hästar här än fyra med, men det hade ju såklart också varit roligt om de var här så vi kunde träffas oftare jag och syrran och rida ihop. I nuläget har vi ju 12 får också och det är ganska många har jag insett. De tar upp stor plats, äter mycket och bajsar asmycket.. jag tror inte vi ska ha fler.. Men de är mysiga också.


Igår kväll var vi hos mina föräldrar och åt farsdagsmiddag. Sällan vi träffas och äter ihop hela familjen fastän vi bor så nära, men det är trevligt när det väl händer. Erik fick en SPA-vistelse med hotellövernattning i farsdagspresent och det ska vi utnyttja i januari. Det kommer bli första gången vi lämnar Linnéa över natten. Till mormor då, vi kommer inte lämna henne hemma själv förstås. Men det är jag inte alls orolig för, det är hon redo för.

Av Louise - 12 november 2016 23:35

Efter goda insatser under veckan då jag dragit stängseltråd medan Linnéa sovit middag både måndag, tisdag och onsdag så kunde vi efter ett kort slutförande pass idag på morgonen ÄNTLIGEN släppa både hästar och får i vinterhagen. Linnéa blev hemskickad från förskolan i tisdags pga ögoninflammation, så jag har haft mina första vabdagar. Ingen fara med henne dock, hon var ganska bra redan på onsdagen men mamma var hemma med henne för säkerhets skull även på torsdagen.

Hur som helst så har vi grejat ute mer eller mindre hela dagen för att djuren ska ha vatten, foderplatser, strö i ligghallen, ström i staketet m.m Erik har också sågat och målat panel till liggahellen. Det återstår ju lite panel längst upp, vindskivor och plåtarbete. Men djuren kan vara där ändå och de har åtminstone varit där inne och kollat allihopa. Men sen finns det lite gräs att äta så det lockar mer att vara ute.

Gött att ha dem på plats i alla fall. Det blir lättare med fodringar framöver och vi slipper ha trädgårdsslangen i duschen..

Den gamla ligghallen, som vi byggde förra året i maskinhallen och som nu är innanför den nya utbyggnaden, är bara tänkt för fåren. Det är därför vi satt en regel för öppningen där så fåren kan gå in men inte hästarna. Och eftersom det bara är två hästar här än så länge så har jag inte tänkt ströa hela ligghallen. Onödigt att ha större bädd än man behöver.

Imorgon fortsätter vi jobba ute och så ska vi äta middag hos mina föräldrar på kvällen. Farsdag är det ju desutom..

Av Louise - 7 november 2016 12:28

Såg att bilderna inte kom i den ordning som det var tänkt i förra inlägget, men skitsamma.

Igår fick vi stängslat en hel del jag och Erik. Alla stolpar till vinterhagen är nere och jag har gjord kanske 3/4 av alla isolatorer. Ligghallen är tömd på alla verktyg och brädor så nu återstår lite isolatorer och sen tråd så kan vi äntligen släppa hästarna i rätt hage. De har trampat upp väldigt mycket i sommarhagen där de går nu tyvärr. Nu ska det vara minusgrader hela veckan så då är inte det ett problem med att de trampar upp, däremot blir det jobbigt då vattnet fryser. Jag har ju varmvattentunna borta vid stallet så bara de kommer dit så blir det så himla mycket lättare med både vatten och fodringar.. nu använder jag min bil till foderförvaring för att jag inte orkar gå bort till stallet varje gång jag ska ge hästarna lunch.. inte helt optimalt alltså.

Fåren fick komma in i lördags då de var alldeles frusna i regnet stackarna. Lilla svaga lammet som magrat av så värst har fått en egen hörna med värmelampa.

De ska också få komma ut igen sen när det är färdigt för dem i ligghallen och vinterhagen.

Minusgrader nu som sagt och igår kom första snön i form av snöblandat regn.. inte alltför mysigt men klädda i overaller klarade vi oss rätt bra ute ändå medan vi stängslade. Det värsta är egentligen att det blåser så mycket. Ostliga vindar vilket ju är ovanligt. Och dumt, eftersom vi valde att ha ligghallens öppning åt öst för att det typ aldrig ska blåsa därifrån!

Idag är förskolan stängd så jag o Linnis har mysdag hemma. Nu ska hon sova middag så då ska jag passa på att stängsla vidare. Tjenixen

Av Louise - 6 november 2016 00:11

Helt fel dag, jag vet. Men vi bestämde att vi skulle ha lite halloweentema på middagen med grannarna idag (igår blir det ju eftersom vi har passerat midnatt). Det blev himla mysigt. Dock alldeles för mycket mat!! Hälften var tillräckligt, man blev jobbigt mätt. Lite spel hann vi med också och Linnéa höll sig uppe och på gott humör fram till halv elva. Vi åkte hem strax efter elva så det blev inte alltför sent.

Lite bilder från kvällen:


Grön slajmbål på citrussorbet, vodka och fruksoda. Mumsigt!!

Plockmat till fördrinken. Tina hade gjort det riktigt avancerat.

Till förrätt åt vi sötpotatissoppa och till varmrätt blev det porterstek på vildsvin med pressad potatis.

Sen blev den denna spöktårta:

Fick ingen bra bild på allas klädsel men Linnéa var så himla söt i sin outfit.

Imorgon fortsätter stängslingen... På måndag är jag hemma då förskolan är stängd, skönt med långhelg. Hoppas vädret blir bättre då bara.

Av Louise - 5 november 2016 12:37

November i ett nötskal. 2-4 plusgrader och regn och blåst. Ja det är inte trevligt inte.. Fick ta in fåren idag på morgonen för de stod och huttrade allihopa. Ostliga vindar gör att de inte ha lä vid stallväggen som jag tänkt. De får komma in och torka och så hoppas jag att vi kan släppa dem i vinterhagen med ligghallen snart.

Den blev nästan färdig förra helgen, tack vare hjälp från mamma och pappa. Bara lite panel kvar längst upp och lite plåtarbete. Blev stressigt med att hinna måla den men med tanke på vädret som varit denna veckan är det himla gött att vi hann det. Förra helgen hade vi ju 10 plusgrader och sol.. idag ska det regna hela dagen och imorgon väntas snö... Men den är så pass klar att djuren kan få använda den bara vi får stängslat. Så det är målet för helgen. Erik har just bytt däck på min bil och håller på att tömma ligghallen på alla verktyg. Får se om vi kan stängsla lite när Linnéa strax somnat. Blir kanske inte så mycket gjort idag dock då vi ska på middag med grannarna ikväll. Jag har bakat en halloweentårta!

Jag tror den blir jättebra! Är nöjd med vad vi lyckats med.

Igår var jag o Linnea och handlade lite inför festen idag och vi var ändå i stan för att hämta köttlådor så vi passade på att pröva bilkundvagnen som inte finns i vår vanliga butik. Jättekul tyckte Linnis. Och bara för att hon hade sin turkosa fleece antog folk att hon var en kille..

Av Louise - 28 oktober 2016 21:44

Så skönt det har varit att vara ledig efter att ha varit hemifrån 4 dagar. Jag o Linnis hade en jättegosig och lugn morgon. Sen kom hovslagaren hit strax efter 11 och var inte klar förrän kl 14.. Linnéa var duktig och hjälöte mig med alla sysslor i stallet, sen fick hon sitta och äta mellanmål en lång stund men sen orkade hon inte hålla sig vaken längre så hon sov en timme i vagnen. Under tiden tog jag traktorn och körde ut höautomaten i hagen och så fort hovslagaren var klar så fick fåren komma ut. De har ju varit inne ett par veckor nu när de varit nyklippta. Men nu har de fått lite ull igen och klarar nog av att bo ute.

Alla tackorna har blivit jätterunda när de nu fått så mycket mat. Men ett lamm är ju så himla tunn och har sett rikigt sjuk ut nästan. Men hon har lagt på sig en del med nu dessa veckorna så jag tror att hon kommer ta sig fint om vi fortsätter stödfodra henne extra.

Imorgon hämtar jag en bagge och tre tackor som ska utöka flocken.

Under eftermiddagen har det mest blivit städning. Linnéa har hjälpt till. Det tycker hon är roligt. Erik är på pubkväll i bygdegården men jag har sagt att han ska tänka på att han ska upp tidigt och bygga imorgon :-)

Det är ruskigt blåsigt idag. Och inatt var det både blåsigt och regnigt men på dagen har det varit soligt. Lite varmare nu igen, 10-11 grader jämfört med förra veckan då vi väl hade som mest 6 grader. Hoppas innerligt att vi får ligghallen och stängslet klart snart så alla djuren kan få komma dit.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se